На Львівщині шахтарі, які перекривали міжнародні траси, обіцяють продовжити страйк

1705 0
Шахтарі з Львівщини пообіцяли продовжити свій страйк, якщо їм не виплатять заробітню плату. Цього разу вони мають намір пікетувати адміністративні будівлі в Червонограді та Сокалі, а також приміщення Львівської обласної державної адміністрації.
Фото: nv.ua

Фото: nv.ua

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець, передає ІА Zik.

Він розповів, що сьогодні, 19 січня, відбулося засідання Ради голів первинних осередків регіональної організації НПГУ м.Червонограда, на якому було прийнято низку важливих рішень. Зокрема, у зв’язку з невиплатою заборгованості із зарплати за листопад та грудень минулого року вирішено провести 21 січня позмінні збори. Крім того, у разі непогашення заборгованості шахтарі Львівщини мають намір пікетувати міську раду в Червонограді, розташовану в Сокалі будівлю ДП «Львіввугілля» та Львівську обласну державну адміністрацію.

Також у протоколі засідання записано такі пункти: «визначитися з подальшим планом дій проведення протестних акцій» та «сконсолідувати дії Незалежної профспілки гірників України з іншими громадськими організаціями, народними депутатами усіх рівнів щодо повернення заробітної плати і збереження шахт».

Нагадаємо, 2 січня гірники шахти «Степова» ДП «Львіввугілля» (с. Глухів Львівської області) почали стихійний страйк через заборгованість із зарплат.

12 січня, близько 300 шахтарів на автобусах вирушили перекривати трасу на знак протесту через зарплатні борги. Пікет тривав цілий день. Продовжили перекриття доріг гірники і 14 січня.

В.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко пообіцяв, що гірникам перерахують гроші до 20 січня.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!