На Львівщині створять центр соціальної реабілітації для дітей, що постраждали від війни

971 0
Робота Центру буде націлена на допомогу діткам з ПТСР.
Фото умовне

Фото умовне

У Львівській області реорганізують Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу. Тут створять центр, в якому надаватимуть психологічну допомогу дітям, що постраждали від війни. Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

«Благодійна організація БФ HOPE UA, Львівська ОВА та Львівська обласна рада підписали Меморандум про співпрацю. Він передбачає об’єднання зусиль у напрямі вирішення проблеми психічного здоров’я дітей внаслідок пережитих травм, спричинених війною», – йдеться у повідомленні.

У приміщення проведуть реставраційно-ремонтні роботи. Благодійна організація HOPE UA залучатиме донорів, які профінансують ці роботи та подальшу діяльність установи.

Читайте також: Як у Львові отримати протез. Адреси, телефони

У ЛОВА кажуть, що робота Центру буде націлена на допомогу діткам з посттравматичним стресовим розладом або з травмою війни.

«Акцент на вразливих категоріях, які не можуть самостійно дозволити собі кваліфіковану психологічну допомогу: діти, які пережили окупацію, стали свідками або жертвами насильства, зазнали втрат, як членів сім’ї, так і домівки», – зазначили у HOPE UA.

Додамо, організація вже має досвід роботи у цьому напрямі, подібну програму пройшло вже 120 дітей.

Нагадаємо, на Львівщині відкрили ще один сучасний реабілітаційний центр для військовослужбовців та хто, хто постраждав через війну. Для його облаштування із обласного бюджету виділили 14 мільйонів 700 тисяч гривень. Ще 7 мільйонів 880 тисяч скерували на обладнання.

Тетяна Дзяма

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!