На Львівщині судитимуть завідувача відділення районної лікарні

2319 0
Лікар підробляв медичні довідки військовозобов'язаним.
Фото умовне

Фото умовне

Завідувач терапевтичного відділення одного із лікувальних закладів Золочівщини протягом 2022 року підробляв та видавав фіктивні документи військовозобов'язаним. Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі. 

Чоловіки нібито перебували на стаціонарному лікуванні у комунальному закладі охорони здоров’я та отримували від лікаря відповідні виписки із медичної карти. Потім пацієнти передавали їх у один із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, що слугувало підставою відтермінування мобілізації. Загалом зафіксували 18 таких епізодів.

Читайте також: На Львівщині підприємець незаконно переправляв ухилянтів через кордон

Лікаря обвинувачують у несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації та службовому підробленні (ч. 1, 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, що перед судом постане мешканець Львова, якого звинувачують у незаконному переправленні чоловіків за межі України. Затримали чоловіка 1 травня під час одержання грошей за таку «допомогу». 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!