На Львівщині з робочим візитом перебуває міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко

1276 0
Міністр разом із департаментом охорони здоров’я обговорили питання організації медичної допомоги населенню.
Фото: Україна 30

Фото: Україна 30

У понеділок, 26 вересня, на Львівщину з робочим візитом приїхав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Під час зустрічі із колективом департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА вони обговорили питання організації медичної допомоги населенню.

Зокрема, про формування спроможної мережі лікарень, забезпечення медзакладів необхідним обладнанням та забезпечення медиків заробітною платою на рівні не менше ніж 20 000 грн для лікаря та 13 500 грн для медичної сестри.

Читайте також: У лікарні Львова підписали меморандум, що відкриє доступ до програм ЄС у сфері охорони здоров’я

За його словами, керівник кожного медзакладу має бути ефективним менеджером, для якого виплата зарплати медикам має бути пріоритетом. 

«Понад 7 місяців наші медики працюють в надважких умовах і впевнено тримають свій медичний фронт. Ми зі свого боку докладаємо максимум зусиль, аби базова заробітна плата виплачувалася в повному обсязі в кожному медичному закладі. Зокрема, Національна служба здоров'я кожного місяця вчасно перераховує медичним закладам кошти за Програмою медичних гарантій. Далі справа за керівником медичного закладу, який має раціонально розпоряджатися коштами та першочергово спрямовувати їх на виплату заробітної плати медикам. А Департамент охорони здоров’я ОДА повинен постійно працювати з колективами лікарень і тримати руку на пульсі проблем і потреб закладу»,зазначив міністр охорони здоровʼя.

Читайте також: «Це крик душі». Чи з’явиться у Львові реабілітаційний центр для важкопоранених українці

Нагадаємо, деяким медичним закладам у Львові та області планують передати станції супутникового зв’язку Starlink V3. Йдеться про 12 комунальних лікарень, визначених у проєкті рішення Львівської обласної ради.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!