На вулиці Зеленій у Львові з'явиться ЖК з офісами та паркінгом

3382 0
Бізнес-партнер Мирослава Хом’яка, медіавласника та колишнього посадовця ЛОДА, побудує п'ятисекційний комплекс.
візуалізація з виконкому лмр

візуалізація з виконкому лмр

У Львові затвердили містобудівні умови та обмеження на будівництво п'ятисекційного комплексу з житловими, офісними приміщеннями, підземним паркінгом і дитсадком, а також знесенням наявних споруд на вул. Зеленій, 111. Одразу чотири рішення з зауваженнями прийняли сьогодні, 26 листопада, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Йдеться про нежитлові будівлі на вул. Зеленій, а також технічні, що позаду неї. Уся споруда буде єдиним комплексом, а секції, за словами представника забудовника Олега Манзія, – умовність з технічної точки зору.

Читайте також: Всередині Монументу Слави у Львові знайшли записку. Фотофакт

«Наявний об’єкт – нежитловий – пропонують зберегти як офісну функцію, додати ще об’єм зверху для офісних приміщень та конференц-залу. Замість технічних будівель праворуч, ліворуч і на тильній стороні пропонують сформувати об’єкти змішаного використання: знизу з комерцією та житловими квартирами зверху. Як наслідок – формування житлового та офісного подвір’я всередині та громадського простору, що виходитиме на вулицю Зелену», – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Для соціальних потреб, за його словами, перебачили 150 квадратних метрів для дитячого садка. Також забудовник гарантує після завершення будівництва 300 кв. метрів площі передати під потреби міста.

«Є пропозиція від управління культури ЛМР перенести туди філію міської бібліотеки №40, якій потрібні нові приміщення», – пояснює головний архітектор.

Додатковою умовою до рішення виконкому пропонують включити те, щоби бібліотеку розмістили саме в офісному приміщенні та передали на баланс міста в межах першої черги будівництва. На це представник забудовника дав згоду під час засідання. Додамо, що Олег Манзій є керівником компанії з управління девелоперськими проєктами Smart Estate.

Читайте також: У Львові таки погодили масштабну перебудову історичної вілли на Коновальця

Також на стіні будинку присутній художній елемент, який, додає Антон Коломєйцев, не є цінним. Водночас за можливості його збережуть, а якщо не вдасться, то замінять іншим.

Додамо, що за даними Youcontrol, кінцевим бенефіціарним власником ТзОВ «Квадрига-4» є Ігор Фурта. Як додають на сайті Наші гроші. Львів, Ігор Фурта – власник інформаційного агентства «Гал-інфо», бізнес-партнер синів та племінниці ексдиректора департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Мирослава Хом’яка. І Фурта, і Хом’як на місцевих виборах 2015 року були кандидатами від політичної партії «Наш край».

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!