На першій лінії. Як американець у Львові щодня читає книжку собаці, яка постраждала від обстрілів

6810 0
Хлопець каже, що собака поїде з ним додому, бо якщо він її зрадить, то вона знову перестане довіряти людям.
Фото: Твоє Місто

Фото: Твоє Місто

У Львові від початку повномасштабної війни рятують тварин, які постраждали від російської агресії. Американець Джеф приїхав сюди у перший тиждень війни, щоб допомагати армії та тваринам. Чоловік натрапив на Домівку врятованих тварин, де побачив собаку, що постраждала від обстрілів. Тепер щодня він читає їй книжки, аби вона знову почала вірити людям.  

«Спершу я не знав, чим можу бути корисний. Потім потрапив у це місце, і тепер я тут кожного дня. За винятком того часу, коли їду в східну частину країни і допомагаю там. Я побачив цю дівчинку тут, її очі, які дивилися прямо на мене. Мені розповіли її історію, що вона не їла протягом трьох днів, не виходить із буди і не підпускає нікого. Тоді я сказав, що можу допомогти і спробую збудувати довірливі відносини з нею. Вже наступного дня я просидів з нею дві з половиною години. Вже за три-чотири дні вона почала їсти», – розповідає Джеф. 

Читайте також: На першій лінії. Історія волонтерів, які передають на фронт обладнання, що рятує життя

Хлопець багато сидить, спілкується з нею спокійним голосом, потрошки доторкається. Він завжди приносить з собою ласощі. В часи, коли тихіше, собака виходить зі свого будиночка, бо раніше вона робила це лише коли нікого навколо не було нікого. 

«Вона поїде зі мною додому. Це моя мета і те, над чим я працюю. Якщо я та людина, якій вона довірилась, яка була з нею, то якщо я її зраджу, вона знову втратить довіру до людини», – каже він. 

За кілька днів Джеф поїде до Києва з повним багажником їжі та інших речей для притулків тварин під Києвом. 

«Я зустрічав тут хлопців з Америки, які беруть участь у боротьбі, і вони лише й говорять про те, якими сміливими і неймовірними є українські солдати, їх ніхто не скорить. Я абсолютно переконаний у перемозі України, це лише питання часу.   

Читайте також: На першій лінії. Як жіночий центр у Львові допомагає матеріям із дітьми з «гарячих» точок 

Нагадаємо, що медіа-хаб «Твоє місто» запустив проєкт відеоісторій «На першій лінії» про тих, допомагає українцям у час війни – на передовій чи у тилу. Це серія коротких відеосюжетів про героїв війни, про їхню системну роботу в обороні країни та рідного міста. Відео будуть виходити двома мовами: українською та англійською.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!