Київ

На Почайні в Києві пройде святкування Дня Державності та дня Хрещення. Програма

1089 0
Події відзначатимуть на місці, де князь Володимир хрестив Київську Русь.

На цих вихідних, 28 та 29 липня, на річці Почайна, де князь Володимир хрестив Київську Русь-Україну, відбудеться святкування Дня Державності та Дня Хрещення. Про це повідомили у громадській організації «Почайна».

Головна подія – великий концерт, на якому виступить співачка JERRY HEIL. Зірка вперше виконає пісню, яка, як кажуть організатори, «може претендувати на статус офіційного Гімну Державності», співавтором та ідейним натхненником пісні є голова громадського руху «Почайна» Аннабелла Моріна. 

«Також на вас чекають творчі, оздоровчі, реабілітаційні, психологічні, трансформаційні практики та майстер-класи, які адаптовані під будь-який вік, підходять як чоловікам так і жінкам», – прокоментували організатори.

Зазначається також, що гості зможуть взяти участь у бойових козацьких розвагах із киями, потанцювати із булавами, навіть, пройти стародавню практику вуглеходіння.

Крім того, для дітей готується велика розважальна програма: майстер-класи з гончарства, мотанок, розпису, плетіння віночків, тренінг з мінної безпеки, катання на конях та каяках, веселі аніматори, гостинці та чаювання біля вогнища.

Захід відбудеться поруч із метро Почайна на березі озера Йорданського зі сторони просп.Степана Бандери. Найближча адреса вул. Йорданська,1:

  • 28 липня з 15:00 до 22:00;
  • 29 липня з 10:00 до 21:00.

 

«Саме на легендарній річці Почайна, князь Володимир хрестив Київську Русь-Україну. Зараз ми її відроджуємо після багатовікової московської навали та забуття», – наголосили організатори.

Також додали, що вхід вільний, це благодійність на користь 244 батальйону ЗСУ. 

Крім того, поруч з місцем святкування є укриття – станція метро Почайна. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!