На Трускавецькій знесуть недобуд і зведуть торговий заклад. У цій частині Львова буде новий мікрорайон

4349 0
Спочатку будівлю планували реконструювати і розширити.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові на вул. Трускавецькій-Підстригача розташована незавершена будівля. Раніше планувалося, що її реконструюють та розширять під торговий заклад та адміністративно-офісні приміщення. Зараз же вирішили знести і збудуватти нову будівлю. Про це повідомили під час засідання виконавчого комітету ЛМР.

Читайте також: Чи збудують у Львові перехоплювальний паркінг та до чого тут «джентльменська угода»

«Йдеться про внесення змін у назву. Раніше вона звучала як реконструкція з розширенням об’єкта незавершеного будівництва за рахунок прибудови та надбудови під торговий заклад та адміністративно-офісні приміщення на вул.Трускавецькій-Ак.Підтригача. Зараз це буде нове будівництво торгового закладу з адміністративно-офісними приміщеннями зі знесенням незавершеного об’єкта».

Візуалізація з виконкому ЛМР

До слова, цей район планують активно розвивати. У межах вулиць Стрийської, Сокільницької та Трускавецької хочуть побудувати житлові багатоквартирні будинки, офісні приміщення, готель і дитячий садок. Влітку 2023 року міськрада оприлюднювала детальний план території, який охоплює 18,88 га. 

Читайте також: «Ви бачили Під Голоском? Ми такого не хочемо». Де у Львові буде новий мікрорайон

На вулиці Академіка Підстригача облаштують багатофункційний комплекс будівель житлової та громадської забудови з підземним паркінгом і поверховістю чотири – сім для житлової частини комплексу. Також там буде дитячий садок на 35 місць.

На вул. Стрийській передбачене формування ряду житлової багатоквартирної забудови поверховістю три – вісім. У житловій забудові розмістять вбудовані або прибудовані приміщення громадської функції. Також планують збудувати готель на 120 місць та офісні приміщення загальною місткістю 400 – 550 працівників. 

На розі Підстригача та Трускавецької пропонують закласти громадський простір.

Детальніше про те, яким буде новий мікрорайон на цих вулицях та чому частина мешканців проти читайте тут.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!