Працівник комунального підприємства у Львові поширював комуністичні зображення в «Однокласниках». Доповнено

1110 0
Суд призначив йому 1 рік позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробувальним терміном 1 рік.
фото: ілюстративне/уніан

фото: ілюстративне/уніан

Мешканцю Львова, керівнику ЛКП «Львівсвітло» Сихівського району Олександру Саніну оголосили вирок за понад 100 комуністичних зображень, які він поширював в російській соціальній мережі «Однокласники». Про це повідомляє «Детектор медіа».

Згідно з текстом судового вироку Шевченківського районного суду, чоловік з 2015 року по 1 червня 2022 року систематично публікував зображення із прапором червоного кольору з перехрещеними серпом і молотом та п’ятикутною зіркою над ними, портрет Леніна, абревіатури СССР та РСФСР, п’ятикутні червоні зірки з серпом та молотом всередині – загалом 102 зображення. 

Читайте також: У Львові на киянина відкрили кримінал за шапку з комуністичною символікою

«ОСОБА_1 в період часу з 01 квітня 2015 року по 01 червня 2022 року за допомогою облікового запису під псевдонімом «ОСОБА_2» у соціальній мережі «Одноклассники», присвоївши невстановлений досудовим розслідуванням пароль та зробивши її публічною, для необмеженого кола відвідувачів, діючи умисно, систематично поширив та публічно використав шляхом розміщення на стіні у розділі світлини 102 зображення комуністичної символіки у вигляді прапора червоного кольору із зображеними на ньому серпом, молотом перехрещеними між собою та п`ятикутною зіркою над ними, зображення портрету Леніна, абревіатури СССР та РСФСР…», – йдеться в тексті вироку. 

Додамо, що подібні зображення заборонені Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 09.05.2015. Водночас підсудний визнав свою винуватість та уклав угоду зі слідством. Суд призначив йому 1 рік позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробувальним терміном 1 рік.

Читайте також: Поліція Львова затримала пенсіонера у футболці з комуністичною символікою

Доповнено. Олександра Саніна з підрозділу ЛКП «Львівсвітло» Сихівського району сьогодні звільнили. Як повідомили у департаменті житлового господарства ЛМР, останній рік він перебував на лікарняному через хворобу, а згодом взяв відпустку за власний рахунок. Так, він не виконував своїх обов’язків у цьому комунальному підприємстві понад рік.

«Раніше ми не спостерігали за ним подібних речей. Про цей інцидент ми дізналися із медіа. Сьогодні працівника ЛКП «Львівсвітло» звільнено», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в одному з кафе на вулиці Валовій у Львові затримали чоловіка, на шапці якого була присутня комуністична символіка. Львів'яни повідомили у поліцію і правоохоронці вилучили шапку з кокардою, на якій зображено серп і молот у червоній зірці.

Ольга Коваль

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!