Нагороди для львів'ян і фініш забігу зі Львова до Сєвєродонецька. Головне за добу

931 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

У Львові з нагоди 30-тої річниці незалежності України відбувся Марш нескорених, забіг у вишиванках, а також концерт на площі біля військової академії, де колись був Монумент слави. Також напередодні біля львівської Опери на головній площі міста відбулося театралізоване, світлове та вогняне шоу за участі акробатів.

Читайте також: «Не ми їх боялися, а вони нас». Історія отця УГКЦ, який пройшов випробування підпіллям

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт про великий Державний герб України. Рішення ухвалили сьогодні, 24 серпня, на позачерговому засіданні парламенту 257 народних депутатів.

Президент Володимир Зеленський вручив ордени княгині Ольги ІІ ступеня професорці та доктору медичних наук Наталії Виноград, а також відомій диригентці із Бродів Оксані Линів.

Крім того, Зеленський запровадив нове свято – День Української державності. Відповідний указ він підписав під час урочистостей 24 серпня. Нове свято Україна відзначатиме 28 липня, у День хрещення Київської Русі.

Читайте також: Львів'яни вийшли на Марш нескорених, щоб подякувати військовим. Фото, відео

А також у Сєвєродонецьку фінішував надмарафонський пробіг «Схід і Захід разом», присвячений Дню Незалежності. Марафон стартував 30 липня у Львові і пролягав через 9 областей України.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!