Київ

Нардеп Грищук обурився реакцією департаменту освіти КМДА на повідомлення про чергування вчителів в укриттях

703 0
У Департаменті освіти і науки КМДА кажуть, що подібні заяви – фейк.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Нардеп Роман Грищук, який одним з перших повідомив про те, що київських вчителів змушують вночі безкоштовно чергувати в укриттях обурився, що в Департаменті освіти і науки КМДА заявили, що повідомлення про нібито нічні чергування педагогів в укриттях, це фейк. Нардеп назвав фейком ці заяви Департаменту освіти. Відповідний допис з'явився у Facebook.

«Шановні вчителі, директори шкіл, працівники – ви фейк. Те, що ви ночами чергуєте в школах – це фейк. Цього не існує. Департамент освіти і науки вирішив замість того, щоб визнати реальну проблему і стати на захист освітян, вибрав шлях всіх вважати дурнями», – написав Грищук.

Він додав, що даремно було б чекати на письмові розпорядження щодо нічних чергувань, бо «тоді б довелось відповідати на цілий ряд питань: від оплати праці до страхування вчителів на випадок надзвичайної ситуації під час такого нічного чергування».

«Простіше ж усіх усно зобов‘язати, пригрозити звільненням, а публічно писати, що ми тут ні до чого, і взагалі за все відповідає сторож і поліція. Як ви після цього дивитесь в очі вчителям і директорам, від яких це вимагаєте? Освітяни Києва, не виконуйте усних вказівок управління чи Департаменту. Не дозволяйте робити з себе рабів», – наголошує депутат.

Як ми писали раніше, нардеп Роман Грищук за фактом тиску Департаменту освіти і науки КМДА на директорів та вчителів щодо чергування в школах вночі для відкриття укриттів під час повітряної тривоги, направив звернення до Міністерства освіти і науки України.

Пізніше освітній омбудсмен Сергій Горбачов прокоментував, що під час повітряної тривоги забезпечувати безперешкодний доступ до укриттів закладів освіти повинні місцеві громади, які мають створити формування цивільного захисту та/або призначити осіб цивільного захисту, відповідальних за укриття.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!