7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

1970 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 23-29 листопада

CityLife

Львівські депутати та мер склали присягу, очільником міста став знову Андрій Садовий. Зі Львова на Схід поїхав черговий караван з допомогою. У Львові в Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького облаштували пандуси для зручного пересування мам з візочками та людей з обмеженими можливостями. У Львові відкрили стоматологічний кабінет із пільгами для ВІЛ-уразливих. Сквер святого Юра: чи буде місце для тролейбуса та дитмайданчика? У Львові на площі Яворського висадили магнолії.

У Львові відкрили оновлений антитерористичний центр., який, на даний момент, є найукомплектованішим в Україні. Цього тижня у Львові відбулася відкрита стратегічна сесія Lviv Smart City Day, а також VI форум ОСББ.

У місті обрали почесних амбасадорів, ними стали 11 осіб. У львівських школах проводять інтерактивні уроки про хліб, присвячені темі Голодомору на землях України. На «Арені-Львів» відбувся матч «Шахтар»-«Реал», українцям не вистачило всього лиш одного голу, щоб вивести мач в нічию. Таким чином ми програли з рахунком 3:4. Львівські «Карпати» вдома розгромили донецький «Олімпік» з рахунком 4:1. Менші здобутки українці здобули в боксі: Володимир Кличко втратив титул чемпіона світу.

У лікарні швидкої допомоги встановили меморіальну дошку хірургу Ігорю Геричу.  Цього тижня пішов у вічність Михайло Хусківадзе, котрий був провідним тренером паралімпійської збірної команди України зі стрільби з лука.

У Львові зняли кліп про пригоди мексиканського туриста у місті., на пісню львівського гурту «Троє зілля», також до міста завітав гурт MAD HEADS, який в рамках всеукраїнського турне виступив з концертом.

Студента львівського вишу засудили за створення «піратського» кіносайту.Це перший випадок у Львівській області, коли власника інтернет-ресурсу покарали, а сайт закрили. Хлопець отримав два роки умовно.

У Карпатах випав сніг, Tvoemisto.tv зібрало фотографії із засніжених гірськолижних курортів.

У Львові, традиційно в четверту суботу листопада, вшанували хвилиною мовчання та акцією «Запали свічку» День пам’яті жертв голодоморів

В суботу, 28 листопада, у Львові відбувся феміністичний марш під назвою «Право на ніч: в добі немає часу для насильства».

З 28 листопада в українських православних і греко-католиків розпочинається довгий піст перед празником Христового Різдва. Триває він до 6 січня включно.

 Транспорт

У Львові протягом наступних декількох років можуть значно оновити декілька тролейбусних ліній, продовживши їхні маршрути. У місті продовжили один із автобусних маршрутів. Залізничні квитки в Україні подорожчають, проте з’явились і позитивні новини - нарешті стартував продаж квитків на нічний потяг зі Львова до Варшави

Комуналка, ремонтні роботи

На проспекті Свободи виправляють недоліки ремонту., переасфальтовують велодоріжку, а також поправляють тротуарну плитку на хіднику. У центрі Львова відремонтують аварійний дах будинку на вулиці Коперника, на ремонт уже виділили кошти із бюджету.

Реформи

Українці зможуть відслідковувати онлайн, як голосував кожен депутат місцевих рад. Що принесе українцям новий Трудовий кодекс: 5 нюансів. 26 листопада, у Львові назвали Почесних Амбасадорів Львова. Львів планує налагоджувати туристичні зв’язки з Аргентиною, в рамках співпраці планують відкрити філію аргентинської школи туризму, котра успішно функціонує при аргентинському посольстві у Києві. У 2016 році на водіїв очікують нові штрафи, внаслідок запровадження системи автоматичної фіксації порушень. Водієві на початку року нараховуватимуть 150 балів, які будуть відраховувати при кожному порушенні правил дорожнього руху.

 В Україні власників електромобілів звільнили від сплати ввізного мита. Поліцейські отримали право перевіряти водіїв на алкоголь. У Львові поліцейські надаватимуть першу медичну допомогу. Добровольці та волонтери з АТО отримуватимуть матеріальну допомогу. Героїв АТО на Львівщині отримають матеріальну допомогу. Україну очікують зміни в сфері науки,зокрема ми нарахували 10 нововведень, серед яких і збільшення фінансування наукових галузь.

Соціальні проекти, конкурси

Конкурс від Tvoemisto.tv «50 відтінків Львова» надихнув школярів у Львові організувати виставку у своїй школі із фотографіями міста, серед них було представлено і фото-переможець конкурсу. Львів’ян запрошують до участі в конкурсі благоустрою внутрішніх дворів.  В Україні визначили найкращі фото пам’яток культури в 2015 році. Сестри Музичук стали срібними призерками Європи з шахів.

 

Ініціативи

У Львові шукають волонтерів акції «Миколай про тебе не забуде». У Львові цілодобово надаватимуть допомогу тваринам, через нічні ДТП ЛКП «Лев» відтепер працюватиме цілодобово. У Львові шукають художника для створення портретів Героїв Небесної Сотні, спочатку планують зобразити Героїв зі Львова, першим з яких буде Богдан Сольчаник, який загинув від кулі снайпера. У Львові волонтери потребують продуктів для учасників АТО, приносити необхідне потрібно за адресою: вул. Сербська 7, кв.4 (другий поверх) код на вхідних дверях 346 (натискаємо на клямку). Львівська акція до дня святого Миколая стала всеукраїнською, львів’яни все ще можуть долучитись до неї і подарувати свято потребуючій дитині. Львівські студенти винайшли пов’язки, які рятують життя, пов’язки є унікальними й вже рятують життя учасників АТО. У Львові стартував збір подарунків для дітей, чиї батьки загинули в зоні АТО. Мешканці міста та всі охочі все ще можуть долучитись до неї.

Цікавинки

У мережі з’явилась головоломка для школярів. У головоломці «заховані» 14 слів, які дитина зможе легко віднайти, проявивши наполегливість та доклавши трохи зусиль. В Україні знімуть кіно за романом Кокотюхи. «Червоний». Оскільки настало похолодання, то варто змінити і чтиво, ми обрали для вас сім книжок для «зимового читання». 5 продуктів, які варто їсти узимку, щоб зберегти імунітет та бути здоровим. Що має побачити кожен львів’янин: «львівський Хоґвартс», будівля, яка дійсно дивує красою. Як організувати свій робочий простір. 6 порад, котрі допоможуть вчитись та працювати з комфортом. Як навчитися заощаджувати гроші. 7 порад

Спецпроекти та спецтеми

У 2015 році Львів провів Топ-7 матчів на «Арені Львів» у 2015 році. У 2015 «Арена Львів» приймала чимало футбольних матчів. Сюди приїжджало чимало зірок світового футболу, а вболівальники на трибунах влаштували незабутню підтримку рідним командам. Tvoemisto.tv пропонує пригадати 7 найбільш знакових матчів, які в 2015 році відбулись на цьому стадіоні.

У Львові студенти-дизайнери розмалювали кімнату в дитячому будинку. Над розписом працювали по суботах, витрачаючи кожного разу по чотири-п’ять годин. Однак тепер кажуть, що цілком задоволені результатом: зі стін на дітей дивляться хмаринки, сонечко в жупані, янголята, їжачки, квіти та метелики.

 Катажина Лоза про «польський Львів». Tvoemisto.tv у постійному спецпроекті «Іноземці твого міста» дізналося, що спільного між полькою Катажиною та українськими Карпатами, яку книгу екскурсовод пише про Львів та що має зближувати поляків та львів’ян.

Художниця Наталія Чубина: мисткиня, яка малює аквареллю та виготовляє авторські ляльки. У Львові мешкає вже чотири роки. Тут художниця провела свою дебютну виставку картин «Тендітний світ». Пані Наталія розповіла Tvoemisto.tv про те, як почала малювати, чому їй важко визначати ціни для своїх робіт та як працює над ляльковими образами

Крим у Львові: три заклади кримськотатарської кухні. Tvoemisto.tv зібрало три львівські заклади, які відкрили переселенці з Криму. У них можна випити смачної кави без додавання води та скуштувати кримськотатарську традиційну їжу від чебуреків до сарми та пахлави.

Люди Твого міста: Ігор Балинський про Львів медійний і Львів релігійний. Нині Ігор Балинський очолює унікальний освітній центр – Школу журналістики УКУ, має у домашній бібліотеці понад три тисячі книжок і з усмішкою пригадує свої перші творчі спроби в армійській газеті. Його знають як редактора інтернет-видань «Zik» та «Zaxid.net», за що у вузьких колах охрестили «батьком львівської журналістики». Спеціально для Tvoemisto.tv викладач, що не втомлюється вчитися й сам, розповів про те, як опинився у Львові і чим сьогодні для нього є це місто.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!