Найважливіше за рік: чим жив Львів у 2015-му

2081 0
Рік, що минає, у чомусь для львів’ян став успішним, у чомусь – повчальним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати важливі події 2015 року, які зробили Львів саме таким, яким він зустрічає прийдешній 2016-ий рік.
фото: tvoemisto.tv, leocity.info, dt.ua, anderver.livejournal.com, alex-shutyuk.livejournal.com

фото: tvoemisto.tv, leocity.info, dt.ua, anderver.livejournal.com, alex-shutyuk.livejournal.com

Життя міста

Восени львів’яни обирали міського голову та нових депутатів. Згідно з результатами другого туру, мером Львова знову став Андрій Садовий.

Львів став одним із перших міст, де запрацювала «Нова поліція».

Обіцяний трамвай на Сихів, який нещодавно отримав додатковий кредит, цього року так і не поїде. Після тривалих дискусій у Львові таки підвищили тариф на проїзд у громадському транспорті до 4 гривень. Окрім того, у місті почали курсувати нічні маршрутки.

Реконструкція площі та скверу Святого Юра і встановлення пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому стали найбільш резонансними та обговорюваними темами у Львові, а в останній день року таки відкрили дорогу для руху громадського транспорту через площу.

Цього року львів’янка Марія Музичук стала чемпіонкою світу з шахів, а концерн «Електрон» презентував свій електробус.

Наприкінці року нарешті відремонтували останню проблемну ділянку дороги до Славська.

А мешканці Львова відтепер мають змогу отримати потрібні довідки міської ради онлайн, скориставшись «Особистим кабінетом мешканця».

 

Львів культурний

У році, що минає, Львів отримав статус «місто літератури ЮНЕСКО». Багато книжок, зокрема від львівських видавництв, відзначили на урочистій церемонії нагородження Премії «Найкраща книга 22 Форуму видавців». Гурт «Океан Ельзи», родом зі Львова, цього року представив кілька кліпів: на пісні «Мить», «Життя починається знов» та «Не твоя війна». Окрім того, минулий рік запам’ятався львів’янам знаковими концертами та фестивалями - «Alfa Jazz Fest» та «Jazz Bez».

Упродовж року львів’яни часто згадували й Кузьму Скрябіна, зокрема на концерті його пам’яті на стадіоні Арена-Львів.

 

Львів бізнесовий

У вересні в центрі Львова відкрили новий ТРЦ «Форум Львів». Важливими ознаками розвитку бізнесу у Львові є створення індустріального парку, а також поява виробничих підприємств компаній світу, до прикладу, японської компанії «Фуджікура».

У місті планують створення «Креативного кварталу».

Традиційно найкраще у місті розвивається сфера ІТ: цього року Львів став ІТ-столицею України, а у спальному районі міста з’явився новий сучасний офіс ІТ-компанії з унікальною архітектурою.

 

Львів дискусійний

Важливою подією для нас стало створення дискусійної платформи «Твоє місто Львів». Під час першої зустрічі на тему стратегії розвитку Львова у найближчі 5 років, запрошені експерти та decision-makers обговорили, зокрема, як місто вирішуватиме проблему паркування та заторів, чи отримає сектор освіти у Львові новий поштовх для розвитку та якими є реалії і перспективи місцевого виробництва.

 

Спецпроекти «Твого міста»

Цього року читачів Tvoemisto.tv найбільше цікавили такі теми: як змінять організацію руху в центрі Львова, які умови забезпечують львів’янкам під час перебування у пологових будинках, куди потрапляє пластик, який сортують мешканці, що найбільше дивує киян після переїзду до Львова та яким є львівський суржик. Окрім того, увагу наших читачів привернули: історія учасника АТО Івана Гаврилка, репортаж із будинку престарілих, знайомство з новими патрульними та розповідь мами, яка самостійно навчає дітей вдома.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!