Окупанти взяли у полон 169 нацгвардійців на ЧАЕС

2507 0
Полонених утримують у підземеллі без світла та зв’язку.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У полон на Чорнобильській АЕС потрапили 169 військовослужбовців Нацгвардії України, повідомляє МВС.

За словами міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, ведуться перемовини про їх обмін.

Читайте також: Полонених нацгвардійців, яких росіяни вивезли з ЧАЕС, морять голодом і не дають води

«Чорнобиль – це трагічна сторінка нашої історії. Ми, на жаль, маємо констатувати, що там потрапили в полон 169 військовослужбовців Нацгвардії», – каже Денис Монастирський.

Наразі частина полонених перебуває на території Республіки Білорусь, частина – у Росії.

«Ми були на місці, де їх утримували. Це підземелля без світла, без можливості нормально спілкуватися. У них забрали всі засоби зв’язку, коли вони перебували там. І потім їх вивезли. Яка їхня доля, на жаль, сказати не можу», – каже міністр.

За його словами, перемовини про їхній обмін будуть, але це, ймовірно, буде лише після закінчення активної фази бойових дій.

Читайте також: Росіяни розграбували в Чорнобилі лабораторію за шість мільйонів євро

Нагадаємо, що ЧАЕС захопили російські війська 24 лютого. Тожі ж рашисти захопили і вивезли з Чорнобильської АЕС бійців Національної гвардії України, які охороняли станцію.

20 березня вдалось провести часткову ротацію персоналу Чорнобильської атомної електростанції та евакуацію людей, які перебували на території тимчасово захопленої російськими військами станції. Російські загарбники розграбували та знищили новітню Центральну аналітичну лабораторію за 6 мільйонів євро, розташовану у зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС. На базі лабораторії були високоактивні проби та зразки радіонуклідів – зараз вони в руках росіян. 2 квітня на Чорнобильській атомній електростанції підняли прапор України, а сьогодні українські десантники повернули під свій контроль місто Припять та ділянку державного кордону України з Білоруссю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!