Політична реклама

Перелік документів для отримання допомоги на догляд за дитиною-інвалідом

6273 0
Надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком до 18 років призначається одному з батьків, який не працює, усиновителю, опікуну, піклувальнику, які фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом.

Одиноким матерям та одиноким батькам надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком до 18 років призначається незалежно від факту роботи, навчання та служби, - повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Розмір надбавки на догляд: за дитиною-інвалідом віком до 6 років — 50 відсотків прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років;

за дитиною-інвалідом віком від 6 до 18 років — 50 відсотків прожиткового мінімуму для дітей віком від 6 до 18 років.

Для призначення надбавки на догляд за дитиною-інвалідом потрізаява про призначення надбавки на догляд за дитиною-інвалідом;бно падати такі документи:

·         довідка про склад сім'ї (крім сім'ї опікуна, піклувальника) із зазначенням прізвищ, імен та по батькові, родинних стосунків членів сім'ї;

·         копія трудової книжки, довідка з центру зайнятості про те, що особа не перебуває на обліку як безробітна, довідка державного реєстратора про проведення (відсутність) державної реєстрації особи із зазначенням номера та дати внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців та відомостей з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації особи, довідка органу державної податкової служби про доходи за останній звітний період (рік), а в разі відсутності трудової книжки — лише зазначені довідки;

·         довідка про спільне проживання дитини-інваліда з одним з батьків, усиновителем, опікуном, піклувальником, видана уповноваженим органом за місцем проживання;

·         довідка з місця навчання дитини;

·         рішення про встановлення опіки чи піклування над дитиною-інвалідом (для опікунів і піклувальників дітей-інвалідів);

 

Також, надбавка на догляд призначається особам, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, у відпустці без збереження заробітної плати незалежно від того, за якою дитиною вона знаходиться у відпустці, у разі якщо дитина-інвалід потребує домашнього догляду за умови фактичного догляду за нею.

Особи, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, у відпустці без збереження заробітної плати, додатково подають довідку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу, в якій зазначено, що дитина-інвалід потребує домашнього догляду.

Надбавка на догляд призначається на кожну дитину-інваліда, на яку призначена державна соціальна допомога.

У разі працевлаштування особи, яка фактично здійснює догляд за дитиною-інвалідом (крім одиноких матерів та одиноких батьків), виплата надбавки на догляд припиняється з місяця, наступного за тим, в якому відбулося працевлаштування.

Для отримання детальнішої інформації мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до районних відділів управління соціального захисту:

Галицький:              тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:          тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний:           тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:         тел.:  237-50-81     (вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський:      тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:             тел.:  254-64-80     (просп. Черв. Калини, 6)


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!