У парку Львова пошкодили дерева. Підрядник заплатить штраф та відшкодування

1338 0
Підрядник провину визнав та обгородив пошкоджені дерева захистом.
Фото: ЛКП «Зелений Львів»

Фото: ЛКП «Зелений Львів»

У Львові у Замарстинівському парку під час прокладання доріжок техніка підрядника пошкодила дерева. Відтак підрядник заплатить штраф та добровільне відшкодування. Про це повідомили в ЛКП «Зелений Львів».

Як йдеться у повідомленні, про інцидент стало відомо минулого тижня. Під час робіт техніка зачепила модрину та клен. Це зробили працівники підрядника, який виконує роботи – ТзОВ «Західнеобуд».

На місце виїхали працівники КП «Адміністративно-технічне управління», які й склали протокол. Йдеться про порушення правил благоустрою в частині пошкодження зелених насаджень. За цієї статтею передбачено стягнення у розмірі від 850 до 1700 гривень. Протокол передали на розгляд адмінкомісії, яка й визначить кінцеву суму стягнення.

Читайте також: У Львові у Бернардинському дворику зріжуть два каштани

Також підрядник має відшкодувати і суму завданої шкоди. Для цього юристи департаменту містобудування, згідно із процедурою, скерують порушнику претензії на добровільне відшкодування в сумі 1025 гривень. Сам підрядник провину визнав, пошкоджені дерева обгородив захистом. Це має їх повністю убезпечити на час подальшої реконструкції. Як зазначили в ЛКП «Зелений Львів», дерева покриють спеціальним бальзамом, а пошкодження не загрожують їх подальшому росту

Зазначимо, зараз у Замарстинівському парку триває реконструкція центральної алеї. Згідно з рішенням сесії ЛМР, тут облаштовують інклюзивну інфраструктуру. Парк розташований впритул до лікувальних корпусів Національного реабілітаційного центру. Оскільки кількість тих, хто потребує реабілітації внаслідок воєнних дій, постійно збільшується, місто вирішило використати потенціал Замарстинівського для відновлення поранених – облаштувати потрібну для цього інфраструктуру. Зокрема стежки та доріжки для маломобільних.

Нагадаємо, що яка ситуація із озелененням та зрізанням аварійних дерев, забрудненням повітря та якістю водойм; які європейські стандарти хочуть впровадити у Львові та на якому етапі створення наглядових рад при парках. Ці та інші питання ;Tvoemisto.tv обговорило з Галиною Микітчак у матеріалі.

Юлія Кметик

Фото: ЛКП «Зелений Львів»

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!