Під час виконання бойових завдань загинуло четверо захисників України з Львівщини

26300 0
У бою з росіянами загинули Валерій Матвійчук, Юрій Бочек, Михайло Гудзенко та Іван-Руслан Шевченко.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Під час виконання бойового завдання зі звільнення тимчасово окупованих територій України від російських загарбників загинув захисник зі Самбірщини, військовослужбовець 103 окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України підполковник Валерій Матвійчук.

Побратими відгукуються про нього як про справжнього командира, який був завжди поруч, завжди – на вістрі подій.

Читайте також: Бійця тероборони зі Львівщини посмертно нагородили орденом «За мужність»

Загинув захисник України, мешканець села Великого, що на Сокальщині, Юрій Бочек. Він був мобілізований 25 лютого 2022 року, служив у військовій частині А4220, брав участь у важких боях на Сході України. 

Лікарі боролися до останнього за його життя, однак врятувати Юрія Вікторовича не вдалося. Йому назавжди буде 36. Про час та місце зустрічі Героя та чин поховання повідомлять додатково.

27 вересня загинув захисник України з Самбірщини молодший сержант Іван-Руслан Шевченко, 1996 року народження. Інформацію про зустріч Героя та чин похорону буде повідомлять додатково.

Також віддав життя за Україну захисник із Пустомитівської громади, села Полянки, Михайло Гудзенко, військовослужбовець 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Йому був 21 рік. 

Із червня 2020 року розпочав службу ЗСУ, загинув у зоні бойових дій 26 вересня.

Ще кілька тижнві тому був вдома та встиг побачити та похрестити свою новонароджену донечку Вероніку. У Героя залишилася дружина, батьки та сестра. Парастас відбудеться 29 вересня, о 20:00 у батьківському домі ( с.Полянка, вул. Центральна). Про чин похорону за Героєм повідомлять згодом.  

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Ольга Коваль

Фото із соцмереж

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!