Поліцейські Львівщини попереджають про шахрайську схему

1194 0
У жодному разі не можна повідомляти стороннім особам дані свого банківського рахунку.
фото умовне

фото умовне

Поліцейські Львівщини попереджають про схему шахрайства і нагадують про те, що не можна повідомляти стороннім особам дані свого банківського рахунку, переходити за підозрілими посиланнями та здійснювати платежі на сумнівних сайтах.

«Якщо ви натрапили у соцмережах на повідомлення про виплату «соціально-індивідуальної допомоги» або отримали текстове чи голосове повідомлення з банку про таку виплату, у жодному разі не переходьте за посиланнями та не підтверджуйте жодних дій. Таким чином шахраї переводять вас на шахрайські сайти чи у чат-боти, де отримують доступ до карткових рахунків – наприклад, можуть просити надати дані картки або здійснити додатковий платіж для оформлення допомоги», – йдеться у повідомленні. 

Поліцейські радять:

  • у жодному разі не повідомляйте нікому пін-код до картки, тризначний номер на звороті картки, термін дії картки тощо;

  • користуйтеся інформацією тільки з офіційних джерел – перевірте, чи справді банк чи благодійна організація , які пропонують виплату, існують, а якщо вам телефонують або надсилають повідомлення з вашого банку, зв’яжіться з ним та перевірте інформацію;

  • ніколи не переходьте за неперевіреними чи підозрілими посиланнями;

  • перевіряйте правильність назви сайтів, на яких вводите свої персональні дані – адреси шахрайських сайтів можуть відрізнятися від справжніх одним чи кількома символами;

  • не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах;

  • якщо ви випадково надали дані платіжної картки на підозрілому сайті, негайно заблокуйте картку через інтернет-банкінг або зателефонуйте до банку.

Якщо ви все-таки стали жертвою шахрайства, терміново телефонуйте до поліції за номером «102».

Нагадаємо, поліція застерігає про зростання інцидентів, де шахраї обманом виманюють фінансову інформацію у переселенців-пенсіонерів. Вони просять пенсіонерів ВПО надати дані своїх банківських карт. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!