Повернення міжнародних організацій та відновлення бізнесу. Головні події дня у Києві

801 0
Дайджест головних новин у Києві 8 квітня.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Воєнна ситуація. У Пентагоні заявляють, що путін, ймовірно, відмовився від спроб захопити Київ. 

Масштаби руйнувань. У місті від початку повномасштабного російського вторгнення пошкодили 208 житлових будинків, 46 шкіл, 29 садків та 1 дитячий будинок. 

Злочинність. У столиці України викрили групу, яка незаконно переправляла чоловіків закордон. Вартість послуги – 30 тис. грн. 

Читайте також: Вимушені переселенці з-під Києва відкрили в Львові віконечко «Кіт» з пирогами. Фото 

Бізнес. Протягом останніх 10 днів понад 900 підприємців відновили свою роботу в столиці України. 

Транспорт. У київському метро рух червоною лінією продовжили: поїзди курсують від станції «Академмістечко» до станції «Театральна». Також  у столиці відновили роботу сервіси з прокату електросамокатів та велосипедів. 

Перейменування. Начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський звернувся до мера столиці Віталія Кличка з ініціативою перейменування 5 станцій метро – «Дружби народів», «Площа Льва Толстого», «Берестейська», «Мінська», «Героїв Дніпра». 

Міжнародні відносини. ООН відновить присутність своїх гуманітарних організацій у Києві, а представництво Євросоюзу відновить роботу в Києві. Також керівництво організації відвідало місто Бучу в Київській області, яке стало символом звірств російських окупантів в Україні.

Нагадаємо, українська розвідка отримала список російських військовослужбовців, що брали участь у геноциді мирних українців в Київській області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!