Повернення ЦНАПів та знесення пам’ятника Пушкіну. Головні події дня у Києві

635 0
Дайджест новин за 12 жовтня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Із закритих укриттів примусово зрізатимуть замки

Всі укриття, які належать до фонду захисних споруд та нанесені Департаментом муніципальної безпеки на мапу укриттів, мають бути відкриті та доступні для мешканців під час повітряної тривоги. Балансоутримувачам нагадують: якщо укриття залишатимуться закритими під час тривоги – рятувальники разом з поліцією зрізатимуть замки, аби надати доступ мешканцям до захисних споруд.

Викриття чоловіка, який постачав військам рф координати для ракетних ударів по Києву

Слідчі СБУ встановили особу чоловіка, який постачав військам рф координати для ракетних ударів по столиці. Він знаходиться у тимчасово окупованому Криму, але організував активну діяльність у столичному регіоні через свою агентку. Чоловік отримував завдання від працівника фсб рф та передавав своїй агентці у столицю. Її затримали. 

ЦНАПи повернулись до звичного режиму роботи

12 жовтня усі Центри надання адміністративних послуг Києва працювали у штатному режимі. У разі оголошення повітряної тривоги працівники ЦНАПів та відвідувачі переміщувались в укриття установи. Через 10 хвилин після закінчення повітряної тривоги роботу відновлювали.

Ракетний удар по парку Шевченка завдав шкоди на понад 2 млн грн

Ракетна атака в парку ім. Тараса Шевченка в Києві нанесла шкоди рослинному світу на 2 млн 250 тис грн.

На Центральному вокзалі полагодили пошкодження внаслідок ракетного обстрілу

На Центральному вокзалі полагодили все, що було пошкоджене під час російського ракетного обстрілу цього тижня. Також вокзал продовжує слугувати укриттям для всіх бажаючих. 

Знесли пам’ятник Пушкіну

У Києві знесли пам’ятник Олександру Пушкіну. Демонтаж присвятили лейтенанту Збройних сил України Денису Антіпову «Буку». Громадський активіст та викладач корейської мови у КНУ імені Тараса Шевченка загинув у травні 2022 в бою з російськими окупантами.

Фотовиставка, присвячену загиблим «азовцям»

14 жовтня у Києві відкриється фотовиставка, присвячена полеглим захисникам Маріуполя, організована родинами героїв під назвою «Полк «Азов» – янголи Маріуполя». Вона розпочнеться об 11:00 і триватиме до 18:00 на Софійській площі.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!