Із закритих укриттів у Києві примусово зрізатимуть замки

914 0
Рятувальники в Києві зрізатимуть замки з укриттів, якщо балансоутримувачі не відкриватимуть їх під час тривоги
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Всі укриття, які належать до фонду захисних споруд та нанесені Департаментом муніципальної безпеки на мапу укриттів, мають бути відкриті та доступні для мешканців під час повітряної тривоги. Якщо укриття залишатимуться закритими під час тривоги – рятувальники разом з поліцією зрізатимуть замки, аби надати доступ мешканцям до захисних споруд.

Джерело: Київська МДА

«Доступ до всіх укриттів, які є об'єктами цивільного захисту та внесені у відповідний реєстр, має бути забезпечений для всіх мешканців міста Києва у будь-який час доби за сигналів повітряної тривоги. Саме ці об'єкти позначені на мапі укриттів, опублікованій на сайті КМДА. Якщо двері позначених на мапі укриттів зачинені під час повітряної тривоги, мешканці можуть зателефонувати рятувальникам або в поліцію за номерами  «101» або  «102». Тоді замки на дверях просто зрізають, і доступ до укриття буде відкрито, аби люди були у безпеці», – розповів директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

Читайте також: У Києві ракетний удар по парку Шевченка завдав шкоди на понад 2 млн грн 

За його словами, такий досвід у міських служб уже є, адже періодично вони отримують скарги на зачинені укриття і реагують відповідно. 

Нагадаємо, 10 жовтня російські війська вдалися до масованих обстрілів усієї України, спрямувавши вогонь проти цивільного населення. Є руйнування об'єктів інфраструктури й жертви серед мирних жителів.

У Києві повідомили про прильоти в чотирьох районах столиці − Шевченківському, Святошинському, Голосіївському, Деснянському. За даними міської військовій адміністрації, внаслідок вчорашних обстрілів в столиці 6 людей загинули, 51 людина постраждала. Також пошкоджено понад 70 об’єктів. Мова про: житлові будинки (45), об’єкти критичної інфраструктури та ЖКГ (5), заклади освіти (6), заклади соціальної сфери (2), заклади культури (6), заклади охорони здоров’я (5), адмінбудівлі (2).

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!