Глава УГКЦ очікує роз’яснень від Папи та повідомлення про графіки відключень світла у Львові. Підсумки доби

4517 0
Нині 29 серпня та 552 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: BBC

Фото: BBC

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 32 бойових зіткнення. Українська авіація завдала 8 ударів по районах зосередження противника, 1 – по пункту управління та 3 – по ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 ворожі пункти управління, засіб протиповітряної оборони та 2 артилерійських засоби на вогневій позиції.

Читайте також: В арсеналі росії залишається 585 далекобійних ракет. «Якщо говорити про балістичні та крилаті ракети «Іскандер», то, за нашими даними, їх зараз є приблизно 270 одиниць. Запаси «Калібрів» – це орієнтовно 140 ракет. Х-101 у них менше, водночас загальна кількість Х-101, Х-555 і Х-55 з бойовою частиною, за нашими підрахунками, становить близько 100 ракет», – розповів представник ГУР МО Вадим Скібіцький.

Та: Резніков розповів, чи збільшуватимуть обсяги мобілізації. «Я не думаю, що найближчими місяцями буде стояти питання збільшення мобілізації. Той план мобілізації, що був затверджений Верховною Радою, він ще не виконаний. В хорошому сенсі. Це означає, що у нас немає потреби оголошувати про збільшення чисельності».

Ключові події:

1. Подібні висловлювання надихають неоколоніальні амбіції, – Блаженніший Святослав. «З метою уникнення будь-яких маніпуляцій щодо намірів, контексту та висловлювань, присвоєних Святішому Отцеві, ми очікуємо від Святого Престолу пояснення цієї ситуації. Українська Греко-Католицька Церква разом з усіма громадянами нашої держави засуджує ідеологію «русского міра» та весь кримінальний спосіб «бути росіянами». Сподіваємося, Святіший Отець почує наш голос», – додав глава УГКЦ.

На цю ж тему: Папа Римський побажав російській молоді стати «ремісниками миру». Зокрема, Папа Франциск на онлайн-зустрічі з католицькою молоддю рф 25 серпня назвав їх «нащадками великої росії святих, правителів, великої росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії – великої, освіченої, великої культури та великої людяності» і закликав їх не відмовлятися від цієї спадщини.

Читайте також: У Львові назвали збитки від ракетного удару, що завдала росія 15 серпня. «Місто має компенсувати видатки, зокрема спричинені ракетними обстрілами окупантів. У межах однієї атаки приблизні збитки становлять близько 200 мільйонів гривень. Під час останньої понад 20 млн грн. Але це не означає, що ці всі кошти вже пішли, адже відбувається певна процедура…», – сказав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко під час дискусії Tvoemisto.tv на тему «Видатки Львова і Львівщини у час війни. Як формується бюджет та чому важлива прозорість»;

2. Львів’янам приходять повідомлення про графіки відключень світла. Що кажуть в «Львівобленерго». «Повідомлення, які отримають споживачі, не означають впровадження графіків, а лише інформують до якої групи належить той чи інший споживач. Наразі інформації про застосування аварійно-розвантажувальних відключень не має».

Читайте також: До міського бюджету Львова скерували 2,5 млн грн від боржників. Ці кошти в судовому порядку стягнули з орендарів, які заборгували громаді за договорами оренди землі, або й взагалі їх не укладали, маючи нерухомість на комунальній землі;

3. Замість квітів – благодійність. Як у Львові розпочнуть новий навчальний рік. На 1 вересня кошти закликають перерахувати на допомогу дітям, які постраждали під час війни.

Читайте також: Директор Львівського онкологічного центру виписував собі і доньці премії. Його оштрафували. Загальна сума виписаних премій складає понад 180 тис. грн. У суді на чоловіка наклали штраф у розмірі 3 тис. 400 гривень;

4. На одній з вулиць Львова перекриють для руху транспорту залізничний переїзд. Нині, з 4:00 до 14:00, перекриють проїзд на вулиці Луганській.

Читайте також: «Укрзалізниця» призначила додаткові потяги до Львова. Додаткові рейси призначили на пікові дати міжсезоння.

Та: У Львові на ще кількох вулицях демонтують придорожнє огородження. Зокрема, приберуть турнікети і з вул. Героїв УПА, 64 та з вул. Личаківської;

5. Успенська візитівка Львова із загадковою історією. Львів багатий на сакральні споруди, церкви, собори, храми, але місто має одну цікаву родзинку – на площі в кількох квадратних метрах є три храми, які побудовані і присвячені одному святу – Успіння Богородиці.

Читайте також: У Львові проведуть щорічні дні європейської спадщини. Програма заходів. Мешканці і гості міста зможуть більше дізнатись про живу спадщину Львова і регіону.

Погода у Львові: Минулі вихідні у Львові були найспекотнішими за останні 77 років. Якою буде погода на тижні. 29 серпня мінлива хмарність. У другій половині дня короткочасний дощ, гроза, град. Уночі 19 – 21°, вдень – від 33 до 35°. 30 серпня хмарно з проясненнями. Вранці та вдень значні дощі. Уночі 15 – 20°, вдень 22 – 27°. 31 серпня хмарно з проясненнями. Короткочасні дощі, грози. Уночі 12 – 17°, вдень 21 – 26°. 1 і 2 вересня – мінлива хмарність. Без опадів. Уночі 12 – 17°, вдень 23 – 28°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!