Повторний наступ на столицю та прихильник рф, що розкаявся. Головні події дня у Києві

808 0
Дайджест новин за 28 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація 

Міноборони України не вбачає ознак підготовки росією повторної атаки на столицю України. Раніше відповідна інформація почала ширитись соціальними мережами. 

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, станом на сьогодні інформації, яка б свідчила про можливий наступ на Київ, у відомстві немає. 

Водночас, за її словами, важливо розуміти, що загроза столиці і всій Україні є постійно.

Правопорушення

Прокурори Київської міської прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно мешканця столиці, який упродовж березня-квітня поширював в інтернеті публікації груп російських пропагандистів з виправдовуванням збройної агресії російської федерації та прославленням військовослужбовців країни-агресора.

«Чоловік, будучи колишнім кадровим військовим армії СРСР, піддався інформаційній пропаганді, яка масово поширюється російськомовними джерелами, та поширював у соціальній мережі публікації, у тому числі, із закликами підтримки дій рф на території України, повалення демократично обраної української влади та підтримкою так званого «русского мира», – пояснюють у Київській міській прокуратурі. 

На теперішній час підозрюваний після оприлюднення звірств російських військових на території передмістя Києва кардинально змінив свою позицію та повністю розкаявся у вчиненому.

Транспорт

На Житомирській трасі відкрили рух вантажівок. «Сьогодні ми відкрили лівий проїзд на дорозі міжнародного значення М-06 Київ – Чоп біля Стоянки і відновили рух трасою для вантажного автотранспорту», – пише міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Менш як два місяці знадобилося дорожниками, аби на залишках старих конструкцій звести тимчасову прогонову споруду, влаштувати монолітну плиту прогонової будови та покласти шар асфальтобетону. На дорозі поновлено розмітку та встановлено відповідні дорожні знаки.

Дозвілля 

З суботи, 28 травня, відновив роботу для відвідувачів Національний ботанічний сад імені Гришка. Кияни можуть відвідати його із 8 до 21 години.

Раніше там проводилось роботи з обстеження території на вибухонебезпечні предмети. Рятувальними виявили 4 снаряди часів Другої світової війни. 

«Пробіг під каштанами» 

У неділю, 29 травня, у Києві відбудеться 29-й «Пробіг під каштанами». Благодійники можуть вийти на символічний старт із будь-якого безпечного куточка України та світу.

Мета заходу – зібрати кошти для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, а також об’єднати українців для взаємопідтримки. 

За словами організаторів, у цьому році пробіг об’єднає українців по всьому світу заради добра, взаємопідтримки та допомоги дітям. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!