Київ

Правоохоронці викрили на Київщині масштабну нарколабораторію

654 0
Фігуранти справи намагались спалити докази.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

У Київській області викрили нарколабораторію з щомісячним обігом у 5 млн грн. Правоохоронці затримали її організаторів. Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

«Викрито двох чоловіків, які організували на території Вишгородського району Київської області нарколабораторію та склад для зберігання виготовленої продукції, а також налагодили збут психотропних речовин на території України», – йдеться у повідомленні. 

За даними слідства, фігуранти розробили план виробництва, зберігання та подальшого збуту психотропних речовин та збували «товар» партіями у різні регіони України через один з закритих телеграм-каналів.

«Під час обшуку за місцем розташування «лабораторії» в одному з гаражних приміщень садибної ділянки правоохоронці вилучили близько 3 кг альфа ПВП, 2 кг амфетаміну, 200 літрів різних прекурсорів, лабораторний посуд та інше приладдя для виготовлення психотропних речовин, знаряддя та засоби для їх зважування та фасування, мобільні телефони, комп’ютери тощо», – зазначили у прокуратурі.

Загальна вартість вилучених речовин складає понад 3 млн гривень, щомісячний обіг від «наркобізнесу» – понад 5 млн гривень.

Щоб приховати злочин, чоловіки підпалили будинок та гараж, на території якого перебувала лабораторія, проте правоохоронці таки вилучили докази. Фігурантів затримали та повідомили про підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на вилучене майно.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!