Київ

Прокуратура оголосила підозру командиру російського «ОМОНу»

495 0
Йому повідомлено підозру у порушенні законів та звичаїв війни під час повномасштабного вторгнення на територію України.
Фото: ОГПУ

Фото: ОГПУ

Прокуратура встановила особу командира спеціального загону швидкого реагування «ОМОН» головного управління МВС Росії по Красноярському краю, який знущався з жителів Київщини під час окупації. Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Слідство встановило, що під час повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, спецзагін підозрюваного також перебував на території Київської області.

Зазначається, що коли спецзагін знаходився в с. Здвижівка Бучанського району Київської області, командир віддавав незаконні накази підлеглим. Зокрема, щодо ув'язнення жителів села та застосовування до них психологічного і фізичного насильства.

«У березні 2022 року за вказівкою підозрюваного було затримано 4 цивільних мешканців села. Для залякування цивільних та придушення опору, окупанти з вогнепальної зброї розстріляли собаку одного із них», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з'ясували, що ув'язнених примусово помістили до холодного приміщення, непридатного для перебування людей. Військові РФ зв'язали потерпілим руки пластиковими стяжками та закрили їм очі ганчірками, обмотавши голови клейкою стрічкою. Таким чином їх схиляли до співпраці. Одного із затриманих обливали рідиною, імітуючи підпал, та вивозили до лісосмуги, лякаючи розстрілом.

Нагадаємо, слідчі Нацполіції встановили особу російського військового, який підозрюється у розстрілі  49-річного чоловіка, який розвозив сусідам по селу їжу та іншу гуманітарну допомогу від місцевої церкви під час окупації Київщини. 

Раніше суд призначив 12 років позбавлення волі за статтею про порушення законів та звичаїв війни російському військовому, який знущався з цивільних під час окупації села Богданівка Броварського району. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!