Київ

Прокуратура оголосила підозру росіянину, який крав автомобілі у Катюжанці під час окупації

495 0
Правоохоронці з'ясували особистість воєнного злочинця

Київська обласна прокуратура повідомила про підозру військовослужбовцю збройних сил РФ, який крав автомобілі мешканців Катюжанки, під час окупації Київщини. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що у березні 2022 року військовослужбовець спецзагону швидкого реагування "Терек" управління федеральної служби військ нацгвардії РФ по Чеченській республіці знаходився на Київщині. Він разом зі співслужбовцями вдирався до будинків мирних жителів села Катюжанка.

«Погрожуючи зброєю та вбивством, він забрав у власників транспортних засобів ключі та свідоцтва про реєстрацію автомобілів. Таким чином окупант заволодів двома автівками. В подальшому у супроводі військової техніки викрадені автомобілі вивезли на територію Республіки Білорусь», — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі поінформували, що злочин російських військовослужбовців зафіксував відеореєстратор одного з автомобілів, який вони залишили на території України.

Також на сайті Офісу генпрокурора опубліковано підозру  уродженцю міста Грозний, Чеченської республіки, який служить в СОБР «Терек» Федеральної служби військ Нацгвардії РФ Расулу Едієву.

З 10 по 12 березня Едієв з двома іншими російськими військовими прийшли до будинку місцевого жителя. Чоловікові направили зброю між лопаток і світили ліхтарем в обличчя, вимагаючи віддати сіру Mitsubishi з ключами та документами. Потерпілого відвели в підвал і змусили віддати акумулятор від машини, який Едієв встановив на авто, щоб забрати його.

11 по 12 березня Едієв і ще четверо солдатів навідалися до ще одного цивільного мешканця. Едієв силою притиснув господаря домівки до стіни та вимагав віддати ключі та документи на авто. Інший росіянин у цей час направив на голову потерпілого автомат. Чоловіка змусили вивести з двору білий Volkswagen та забрали і його.

За ч.2 ст.28, ч.1 ст.438 Кримінального кодексу України підозрюваному загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.
Нагадаємо, Правоохоронці встановили особи двох російських військових, які катували цивільних мешканців села Здвижівка під час окупації Київщини 2022 року.
___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!