Київ

Прокуратура просить суд скасувати рішення про передачу в оренду ділянки під автостоянку на Троєщині

836 0
Ділянка була передана в оренду на підставі права власності на самочинно збудоване нерухоме майно.
Фото: КМП

Фото: КМП

Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення Київради, на підставі якого товариство набуло в оренду земельну ділянку вартістю майже 30 млн гривень без проведення земельних торгів. Про це повідомила столична прокуратура.

Правоохоронці наполягають, що Київською міською радою в порушення земельного законодавства, у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно поза аукціоном надано в оренду на 15 років земельну ділянку на вул. Оноре де Бальзака у Деснянському районі міста Києва для розміщення автостоянки. При цьому, площа земельної ділянки майже у 95 разів перевищує площу розташованого на ній нерухомого майна.

У прокуратурі підкреслили, що надання земельних ділянок для експлуатації та обслуговування об’єктів дорожнього сервісу, до яких, зокрема, відносяться автостоянки, здійснюється виключно за результатами земельного аукціону.

Крім того, нерухоме майно, яке стало підставою для відведення земельної ділянки, є самочинно збудованим.

«Внаслідок допущених порушень бюджет міста Києва недоотримав значну суму коштів, які територіальна громада міста Києва могла б отримати від продажу права оренди земельної ділянки на земельних торгах»,  заявили в прокуратурі.

У зв’язку з цим прокуратура подала позовну заяву до господарського суду Києва.

Нагадаємо, суд повернув у користування територіальної громади столиці земельну ділянку площею майже 1 га, вартістю майже 33 млн гривень, яка також розташована  на вул. Оноре де Бальзака і була передана в оренду на підставі права власності на самочинно збудоване нерухоме майно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!