Приватбанк передали в управління Кабміну

2404 0
Що стосується Ощадбанку та Укрексімбанку, то їхні акції постійно перебували в управлінні Кабміну.
Фото: hyser.com.ua

Фото: hyser.com.ua

Приватбанк передали в управління Кабінету міністрів України, відповідно до вимог закону «Про банки і банківську діяльність». Передача відбулася 25 листопада. Про це повідомляє видання Ліга.

У Мінфіні пояснили, що нова редакція ст. 7 «Державні банки» закону про банки передбачає, що функції з управління корпоративними правами держави в держбанку виконує Кабмін. Цю статтю почали застосовувати до ПриватБанку з 30 квітня 2019 року.

Читайте також: Українцям дозволили пред'являти в банках закордонний паспорт

Що стосується Ощадбанку та Укрексімбанку, то вони були створені як держбанки і їхні акції постійно перебували в управлінні Кабміну.

Нагадаємо, що ПриватБанк націоналізували у грудні 2016 року. Тоді банк визнали неплатоспроможним, а його регулятивний капітал сягнув від’ємного значення. У НБУ додають, що колишні акціонери не виконали своїх письмових зобов’язань щодо фінансового оздоровлення установи, тож банк націоналізували.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!