Як вступити до українського вишу з закордонним атестатом та квітучі локації Львова. Підсумки доби

1016 0
Нині 30 квітня та 431 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Іван Станіславський/ Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/ Твоє місто

Ситуація на фронті: Президент Володимир Зеленський переконаний, що росія дуже ослабла у війні з Україною з минулого року, тому ситуація щодо можливих українських жертв в ході звільнення Криму сильно відрізняється. Зеленському нагадали його заяву від 23 травня 2022 року про те, що звільнення Криму військовим шляхом може коштувати Україні сотень тисяч життів військових. Його запитали, скільки життів він готовий віддати для звільнення Криму зараз.

«З того моменту росія ослабла дуже сильно. Вони втратили свою потужну армію військових, які були не мобілізованими, а саме військовими», – сказав він.

За даними Генштабу (станом на 6:00), противник продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. ЗСУ відбили 58 його атак, в епіцентрі – Бахмут та Мар’їнка.

Українська авіація  та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 4 удари по районах зосередження окупантів. Уражено два склади паливно-мастильних матеріалів, два засоби протиповітряної оборони, один артилерійський підрозділ та ще одну важливу ціль. Також наші воїни збили 4 БпЛА.

Ключові події:

1. В Умані рятувальники завершили пошуково-рятувальну операцію. Унаслідок російського удару 23 людини загинуло: 22 дістали з-під завалів, ще одна людина померла в лікарні. Серед загиблих – шестеро дітей: троє хлопчиків (півтора, 16 та 17 років) та троє дівчаток (8, 11 та 14 років). «Рятувальники працювали на межі можливостей, щоб витягнути людей з-під завалів. Залучили важку техніку та спецзасоби. Допомагали поліцейські та добровольці. Врятували 17 осіб», – зазначив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко;

2. У Міносвіти роз'яснили, як вступити до вишу з закордонним атестатом. Зареєструватися на національний мультипредметний тест можна з будь-яким набором документів, у разі вступу до вишу з закордонним атестатом документ потрібно буде визнати в України впродовж року.

На цю ж тему: Абітурієнтів просять виправити помилки в документах, аби потрапити на тест. Якщо є повідомлення про потребу в доопрацюванні чи виправленні помилок, то це потрібно зробити якнайшвидше, але не пізніше, ніж 7 травня;

3. У Приватбанку стався збій: повідомляють про проблеми з оплатою та переказами. У пресслужбі банку кажуть, що розбираються з ситуацією, однак технічної проблеми з боку банку нібито немає. За попередньою інформацією, збій стався на стороні платіжних систем. Термінали інших банків також працюють з перебоями. Коли вирішать проблему, наразі невідомо;

4. У Києві Шулявська розв'язка зекономить лише 40 секунд, а Подільський міст є невигідним – експерт. Інфраструктурний розвиток столиці обговорили на Всеукраїнському форумі міської мобільності, що пройшов у Львові.

На цю ж тему: У Києві на місці археологічної знахідки біля Софії Київської відкрили ресторан. Що відбувається? Знахідку помістять під броньоване скло з цілодобовою підсвіткою та вентиляцією, а «подивитися на найвідоміші сходи Києва» та зазирнути углиб можна вже у травні.

Та: За час реконструкції вулиці Бандери зрізали 75 дерев. Скільки обіцяють висадити натомість.  Як у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк, 106 дерев, 8 з них – на території транспортного хабу. Окрім того, дерева висадять також на підпірній стінці. «Запланована ще висадка кущів та близько 2 тисяч низькорослих зелених насаджень. Також будемо облаштовувати газон», – каже він;

5. Місця-магніти Львівщини. Куди поїхати на вихідні.

Тvoemisto.tv зібрало для вас підбірку тревел-шоу «Твоє місто. Твоя країна», щоби ви могли дізнатися більше про знакові місця Львівщини. Обирайте свій маршрут.

На цю же тему: Тюльпани і магнолії. Квітучі локації Львова. У місті зацвіли тюльпани, які передали із Нідерландів. Водночас почався сезон цвіту магнолії.

Та: Якою буде погода на вихідних у Львові. Прогноз. У неділю, 30 квітня, безхмарним небо буде лише вранці – день та вечір у Львові очікуються похмурими. Опадів синоптики не прогнозують. Температура вдень становитиме 14-15 градусів із позначкою плюс, а вночі – 5-7 градусів тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!