Як варто оновити Погулянку та в Україні спростили механізм надання субсидій. Підсумки доби

1238 0
Нині 17 червня та 479 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 11:30, відбій – 12:24. У Львові та області було все спокійно. У Києві чули роботу ППО, в одному із районів Київщини внаслідок ракетної атаки пошкоджені приватні будинки, почалась пожежа. Постраждали люди.

За даними Повітряних сил знищено: 6 аеробалістичних ракет «Кинджал», 6 крилатих ракет «Калібр» та 2 розвідувальних БпЛА.

Ситуація на фронтіЗа даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 36 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 20 ударів по районах зосередження противника. Уражені пункт управління, 5 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, 4 станції радіоелектронної боротьби та ще 2 важливих об’єкти окупантів. Також знищено ворожий ударний вертоліт Ка-52 та 7 розвідувальних БпЛА.

Читайте також: Стало відомо, як розраховуватимуть компенсації за знищене внаслідок війни житло. Для цього сформовано спеціальну формулу.

Та: Садовий відповів, чому під час тривоги у Львові закриті деякі укриття. «Якщо відповідальний за укриття відійшов, то йому потрібен час щоб повернутися», – пояснив мер.

Додамо, що Tvoemisto.tv навідалося в укриття, адреси яких зазначені на сайті міської ради. Проте з 10-15 укриттів, відчиненими виявилися лише 2. Детальніше про перевірку читайте за посиланням.

Акцент дня: «Парк не має стати заднім двором». Що буде з Погулянкою та як її варто змінити. У Львові оголосили архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вулиці Погулянка. Тvoemisto.tv дізналося, як вулиця виглядає сьогодні, що тут може з’явитися і як варто оновити цю територію.

«Вулиця Погулянка, що в Личаківському районі Львова, бере початок від роздоріжжя вулиць Левицького і Вахнянина та веде до ботанічної пам’ятки «Лісопарк Погулянка».

Історик, дослідник Львова Ігор Мельник писав, що назва Погулянка насправді не львівська, а походить із Вільнюса. Там колись був польський район, який називався Погулянка, хтось почув цю назву, і так вона перейшла до Львова на початку XIX століття, розповідає в коментарі Тvoemisto.tv дослідник історії Львова, письменник Ілько Лемко».

Ключові події:

1. КМДА таки скасувала тендер на закупівлю 17 автомобілів. Як пояснив керівник апарату Дмитро Загуменний, це зробили одразу після того, як рішення Київради про перерозподіл цих коштів набуло чинності.

Також управління освіти Дніпровської РДА в Києві скасувало закупівлю 306 барабанів, яка була оформлена під виглядом облаштування укриттів.

Читайте також: Київ надасть історичній будівлі на Софійській площі охоронний статус. Доказів того, що саме з цієї будівлі Михайло Грушевський виголосив незалежність УНР не знайшли, але будинок складає цілісний ансамбль історичного місця;

2. Садовий сказав, яким бачить Львів після перемоги. В пріоритеті буде культура, освіта та реабілітація ветеранів війни.

На цю ж тему: «Львів буде першим містом, де буде діяти е-квиток», – Садовий. Про це міський голова заявив в ефірі програми «Акценти Твого міста», відповідаючи на питання про те, чому досі в місті е-квиток не функціонує, а у Вінниці в транспорті він працює з 2020-го.

А також: Забудовник, який хоче відреставрувати будівлю в центрі Львова, повинен відновити проїзд Крива липа. У Львові на вулиці Дорошенка 6,8 відреставрують нежитлові приміщення;

3. В Україні спростили механізм надання субсидій. Спрощений механізм звільнить громадян від потреби збирати довідки і витрачати час на заповнення декларації на призначення житлово-комунальних субсидій. Уповноваженому члену родини треба буде подати заяву, в якій зазначити інформацію про членів домогосподарства, на яких має бути призначено субсидію, місце проживання та реквізити рахунку, на який мають зараховуватись субсидії у випадку призначення. Далі органи Пенсійного фонду з офіційних джерел інформації самостійно здійснять збір та обробку відомостей, необхідних для призначення виплати.

Читайте також: Приватбанк відновить прийом доларів та євро в терміналах. Послуга запрацює з 22 червня;

4. На Львівщині відкрили частину дороги, де через підтоплення зруйнувало міст. Йдеться про проїзд з селища Східниця у бік Нового Кропивника.

Читайте також: На Львівщині за 360 млн грн хочуть реконструювати міст через річку Західний Буг. Міст розташований на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення Сокаль – Стоянів.

Та: На вулиці Шевченка у Львові облаштували громадський простір із питним фонтаном. Найближчим часом їх встановлять також на площі біля Органного залу і на розі вул. Чупринки-Бандери, де транспортний хаб;

5. Цього вікенду у Києві проведуть 9 безоплатних екскурсій новими маршрутами. У місті організовують пізнавальні прогулянки.

Читайте також: На Львівщині визначили безпечні для купання водойми. Перелік. Готовими для безпечного купання є 15 пляжів на 12 водоймах.

Погода у Львові: Синоптики прогнозують дощі та грози у Львові на вихідних. Зокрема, у суботу, очікується вночі значний, вдень помірний дощ, а також гроза. Уночі 11 – 13°, вдень – до 19° тепла. У неділю – хмарно з проясненнями. Місцями короткочасні дощі, грози. Уночі 10 – 15°, вдень 18 – 23°. Вже у понеділок, 19 червня, без істотних опадів. Уночі 9 – 14°, вдень – до 26° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!