Путін готує теракт на Чорнобильській АЕС

1911 0
Задля імітації причетності українських військових до аварії на ЧАЕС окупанти пробують створити фейкові «докази» на підтвердження своєї версії.
фото: uapress.info

фото: uapress.info

Президент Росії Володимир Путін віддав наказ про підготовку теракту на Чорнобильській атомній електростанції. На контрольованій російськими військами ЧАЕС окупанти планують створити катастрофу, відповідальність за яку окупанти спробують перекласти на Україну. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Наразі ЧАЕС повністю відключили від систем моніторингу Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Станцію знеструмлено. Ресурс наявних дизель-генераторів розрахований на 48 годин підтримки роботи систем безпеки.

Читайте також: Окупанти захопили Чорнобильську АЕС

Окупанти відмовились надати доступ до станції українським ремонтникам. Натомість туди, за вказівкою Олександра Лукашенко, зайшли «білоруські спеціалісти». Серед них під виглядом атомників заходять також російські диверсанти для організації теракту.

Разом з тим протягом останніх днів путінські війська завдали ударів по Запорізькій АЕС та Харківському фізико-технічному інституту (там – експериментальний ядерний реактор).

Задля імітації причетності українських військових до аварії на ЧАЕС окупанти намагаються створити фейкові «докази» на підтвердження своєї версії. Зокрема, в районі аеропорту «Антонов» у Гостомелі помітили російські автомобільні рефрижератори, які збирають тіла загиблих українських захисників. Існує імовірність, що їх видаватимуть за вбитих диверсантів в зоні ЧАЕС.

Читайте також: Окупанти не здатні воювати з нашою армією, тому атакують незахищених, – Резніков

«Тобто, не отримавши бажаного результату від наземної військової операції та прямих переговорів, Путін готовий вдатися до ядерного шантажу світової спільноти заради поступок щодо підтримки України. Наразі і Україні, і світ, і сама Росія розуміють, що заяви про причетність України до створення ядерної небезпеки – лише постановка за бездарним сценарієм», – йдеться в повідомленні.

Незважаючи на це, подібні дії Путіна матимуть катастрофічні наслідки для всього світу.

Нагадаємо, що вчора, 24 лютого, російські війська захопили Чорнобильську атомну електростанцію. В Офісі президента вважають це однією з найсерйозніших загроз Європі, оскільки окупанти можуть готувати провокації на ЧАЕС або ж використають пошкодження, завдані об’єктам під час атаки, та звинуватять в цьому Україну, або пошкодять найнебезпечніші об’єкти.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!