П'ятеро мешканців Львівщини, які плавали у річці Стрий, захворіли на лептоспіроз

18503 0
За останній місяць з лептоспірозом до інфекційної лікарні госпіталізували шестеро хворих з цього району.
Фото: річка Стрий/io.ua

Фото: річка Стрий/io.ua

До Львівської обласної інфекційної лікарні продовжують надходити пацієнти з лептоспірозом. Зараз на лікуванні перебуває вісім хворих, п'ятеро з яких – мешканці Стрийського району. Один пацієнт у реанімації. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила завідувачка 4-го діагностичного відділення лікарні Таміла Алексанян.

Більшість хворих, а саме п'ятеро – мешканці Стрийського району, Дрогобича та Моршина. Усі вони плавали у річці Стрий. Лікарі припускають, що саме під час плавання вони заразилась. За останній місяць з лептоспірозом до інфекційної лікарні госпіталізували шестеро хворих з цього району. Усі вони поступили у дуже важкому стані.

«Наймолодшому пацієнту 32 роки, а найстаршому близько 70. Варто наголосити, що діти не хворіють на лептоспіроз. Водночас перебіг хвороби залежить від віку пацієнта. Чим старше – тим важче переноситься», – пояснила Таміла Іванівна.

Читайте також: Яку їжу безпечно споживати влітку. Пояснення

Нагадаємо, що за перший тиждень серпня до лікарні госпіталізували чотирьох мешканців Львівщини з діагнозом лептоспіроз. Один з них загинув, а інші – у важкому стані. 

Для довідки

Лептоспіроз – гостра інфекційна хвороба, яка перебігає з гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної, нервової систем та геморагічним синдромом. Найчастіше на неї хворіють влітку та на початку осені, адже це сезон купання в озерах та сільськогосподарських робіт. Серйозні спалахи цієї хвороби відбуваються після повеней. Бактерія, яка викликає лептоспіроз у людей, потрапляє в воду з сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів. Також переносниками інфекції можуть стати бабаки, велика рогата худоба, собаки, свині та коні.

Щоб уникнути захворювання, лікарі радять не плавати у водоймах, не призначених для купання. Також під час роботи з землею одягати рукавиці, частіше мити руки, ретельно мити овочі, фрукти, принесені з підвалів і боротися з гризунами у будинку та господарстві.

Додамо, що небезпека виникнення інфекційних захворювань є навіть через вживання неякісної води або перебування у ній. Захворювання можуть розвинутися не одразу, адже спочатку триває інкубаційний період – від проникнення збудника до проявлення перших симптомів. Про те, як хвороби можна підхопити через воду читайте у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!