П’ятий день під ШВЛ. Як почувається маленька Домініка, якій Covid-19 уразив 80% легенів

2570 0
Стан 5-річної Домініки з Нового Роздолу залишається важким, але із позитивною динамікою.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

У Львівській дитячій лікарні ОХМАТДИТ вже п’ятий день лікують 5-річну Домініку з Нового Роздолу, в якої Covid-19 уразив 80% легень. Дівчинку у перший же день підключили до апарату ШВЛ. Зараз її стан досі залишається важкий, хоча є деяка позитивна динаміка. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник директора з хірургічної частини Богдан Мальований.

Читайте також: У 5-річної дівчинки на Львівщині Сovid-19 уразив 80% легенів. Дитина під ШВЛ

В ОХМАТДИТ дівчинка поступила 19 вересня у важкому стані. Сюди її перевели із Новороздільської лікарні.

За словами Богдана Мальованого, до цього Домініка кілька днів хворіла вдома. Дуже швидко здавалося би звичайна застуда переросла у важку пневмонію.

«Упродовж 5-ти днів у дівчинки була вірусна інфекція – нежить, кашель. Батьки її лікували вдома, але стан не покращувався, а навпаки погіршувався. Довелося звертатись у лікарню», – каже заступник директора лікарні ОХМАТДИТ.

Батьки дівчинки на коронавірусну інфекцію не хворіли, тож, де вона могла підхопити Covid-19, не відомо.

Читайте також: Початкову школу та дитсадки не закриватимуть за будь-якого рівня епіднебезпеки, – МОЗ

Дитина, з моменту поступлення у львівську лікарню, і до цього часу залишається під апаратом ШВЛ, хоча, як каже лікар, все ж є незначна, але позитивна динаміка.

Загалом, за словами Богдана Мальованого, станом на сьогоднішній ранок у лікарні із коронавірусом є 18 малих пацієнтів. Проте ця цифра стрімко зростає.

«Діти із Covid-19 надалі поступають. Лише за сьогоднішній день до нас поступило 5 нових хворих», – зазначив медик.

Нагадаємо, у Covid-відділенні обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ 5-річна дівчинка перебуває у вкрай важкому стані. У неї двобічна полісегментарна пневмонія, викликана SARS-CoV-2, сепсис, дихальна, серцево-судинна і поліорганна недостатність, РДС ІІІ ступеня. Легені дитини уражені на 80%. Дихати їй допомагає зараз апарат ШВЛ.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!