Російська армія нанесла по Україні майже півтори тисячі ракетних ударів, – Зеленський

1058 0
Більшість – по цивільних об’єкти.
Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

З початку повномасштабної війни російська армія завдала по Україні 1474 ракетні удари, застосувавши 2275 різних ракет. Про це під час відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: У Генштабі попередили про загрозу ракетних ударів та артилерійських обстрілів з білорусі

За його словами, більшість ракетних ударів росія нанесла по цивільних об'єктах.

«За неповні три місяці було вже понад 3 тисячі авіаударів російських літаків та гвинтокрилів. Яка ще країна витримувала такий масштаб ударів?», – каже Володимир Зеленський.

Президент вкотре закликав партнерів надати Україні сучасну протиракетну зброю та бойову авіацію.

Читайте також: Ворог знову обстріляв військовий об’єкт біля кордону з Польщею

Нагадаємо, 13 березня на Львівщині ворог здійснив авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. Удари були з акваторії Чорного та Азовського морів. Літаки підняли в аеропорту Саратово. Загалом окупанти випустили більш ніж 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет ЗСУ збили в повітрі. Унаслідок ракетного удару тоді загинули 35 людей і 134 отримали поранення.

18 березня у Львові пролунало кілька вибухів у районі аеропорту. Окупанти поцілили по авіаремонтному заводу і знищили будівлі. Активну роботу заводу завчасно зупинили. Повітряне командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України повідомило, що окупанти шістьма ракетами били по території в районі Львівського аеропорту, утім дві ракети українські військові збили. У результаті обстрілу одна людина отримала поранення середньої важкості.

26 березня відбулося ще три потужні вибухи біля Львова зі сторони Кривчиць. У результаті нових ракетних ударів по Львову завдано значних збитків об’єктам інфраструктури. 

18 квітня у Львові пролунали вибухи. Сталося 5 прицільних ракетних ударів по місту.  Три удари ворог завдав по об‘єкті військової інфраструктури – це складські приміщення, які не використовуються. Іще один – по станції технічного обслуговування автомобілів. Того дня через ракетні обстріли у Львові постраждало 11 людей. Серед них – 3-річний Артем, який приїхав з мамою з Харкова.

25 квітня на Львівщині росіяни також завдали удару по Львівщині, через це виникли дві пожежі. Зокрема, відбувся ракетний удар по залізничній станції «Красне». 

Які ракети запускає росія на Львівщину і чому не всі вдається збити, читайте у матеріалі Тvoemisto.tv.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!