У розкраданні лісу на п’ять мільйонів грн підозрюють посадовців військового лісництва Львівщини

748 0
Підозрювані змовились та організували схему незаконних порубок та розкрадання деревини у Яворівському районі.
Фото умовне

Фото умовне

Посадовців військового лісництва на Яворівщині підозрюють у розкраданні лісу на п’ять мільйонів гривень. Про це повідомила спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону. 

«Підозрювані змовились та організували схему незаконних порубок та розкрадання деревини різних порід з лісових угідь у Яворівському районі на Львівщині. Встановлено, що вони відбирали певні породи дерев та вносили неправдиві дані про підстави для їх зрубу в офіційну документацію. Переважно розкрадали і продавали цінні породи, такі як дуб, граб, осика, вільха, бук та береза», – вказують правоохоронці. 

Також вони зазначили, що таку діяльність підозрювані проводили впродовж 2022-2023 року. 

Наразі про підозру повідомили директору одного з військових лісництв Львівщини, його заступнику та майстру лісу за організацію незаконної порубки дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою організованою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2, ч. 4 ст. 246 КК України).

Нагадаємо, що нещодавно депутата однієї із міськрад на Львівщині викрили на розкраданні деревини, яка могла б слугувати в будівництві оборонних споруд під час війни.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!