Розповідь жінки, яка пережила удар по будинку у Львові, та нова концепція призову в Україні. Підсумки доби

3645 0
Нині 7 липня та 499 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 30 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 9 ударів по районах зосередження противника та 1 – по його ЗРК. Уражено склад боєприпасів, 6 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 3 станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Уночі рф завдала чергового удару іранськими БпЛА типу «Shahed» по Україні. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Україна повернула з російського полону 45 захисників та двох цивільних. Додому повернулися два офіцери, 41 рядовий та сержант, цивільний співробітник «Азовсталі» та тероборонівець з Херсону.

Та: У Львові захисники та їхні сім’ї отримуватимуть щомісячну допомогу на оплату комунальних послуг. Вона не буде змінюватися залежно від зимового чи літнього періоду.

У Львові також відкрився безкоштовний денний центр для дітей військовослужбовців та волонтерів.

Акцент дня: «Я пішла шукати кицю – так і зберегла своє життя». Зруйновані домівки, розбиті машини, вибиті вікна у всіх сусідніх будинках, усюди скло. Але головне тут – люди. Більшість з них змогли врятуватися, проте наразі відомо вже про десятьох загиблих і понад 40 поранених, з них 3 дітей. Дехто ще може бути під завалами. Тепер тут усе пахне війною.

На цю ж тему:

Ключові події:

1. У монастирі Києво-Печерської лаври виявили портрети російських імператорів.

На цю ж тему: МКІП опломбувала 3 корпуси Лаври.

Читайте також: Керівника «Київміськбуду» відсторонили з посади. Компанія досі не відновила будівництво 18 обʼєктів у столиці;

2. Депутатам Львівської міськради роздали повістки. «Повістки роздають лише нашим депутатам. Не знаю, чи роздають працівникам мерії, охороні мерії. Хотілося б зрозуміти, чий це сценарій», – зазначила під час сесії міськради депутатка від ЄС Тетяна Шевченко.

Читайте також: Міський голова Львова отримав нового заступника з гуманітарних питань. Нею стала чинна в.о. заступниця міського голови з гуманітарних питань ЛМР та директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірину Кулинич.

Та: У Львові ліквідували «Залізничнетеплоенерго». Це дозволить зекономити 30 млн гривень на рік на електроенергію та газопостачання;

3. Україна відмовиться від старої концепції призову, – Шмигаль. Основою стане професійна армія без мобілізації.

Читайте також: В Уряді сказали, чи підвищуватимуть податки до кінця війни. «Повернення до довоєнного рівня податків відбулося з 1 липня, це було прописано у законодавстві».

Та: У Львові депутати підтримали створення індустріального парку «Сигнівка». Візуалізація. Він буде розташований на земельній ділянці площею 15 га та створить близько 90 тисяч квадратних метрів виробничих площ. Його створять терміном на 50 років;

4. У трьох районах Києва стартували громадські обговорення пропозицій щодо зміни назв низки вулиць. Нові назви пропонують увічнити пам’ять героїв російсько-української війни.

Читайте також: Транспортні експерти прорахували ефективність нових з’їздів з Дарницького мосту. Що зміниться для киян. Від ранку 6 липня відкрили рух двома новозбудованими з’їздами.

Та: У Львові таки облаштують перехід на перехресті Стрийська-Рубчака. Йдеться про ділянку з боку парних номерів вулиці Рубчака в напрямку до ТОЦ Fabrik на вул. Стрийській, 45;

5. Помер художник-двірник, який на смітнику в Києві організував художню виставку. У квітні понад 70 робіт Бурковського представили в музеї-майстерні Кавалерідзе на Андріївському узвозі.

Читайте також: Львів’ян попереджають про грозу нині. За даними Львівського гідрометцентру, удень очікується шквальний вітер до 15 – 20 м/с. Крім того, у місті очікується град. Температура упродовж доби коливатиметься від 22°до 24°тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!