Серію пам’ятних монет Нацбанк присвятив Героям Майдану

4289 2
Із 18 лютого Національний банк вводить в обіг три нові пам’ятні монети. Серія присвячена Героям Майдану.
фото: www.bank.gov.ua

фото: www.bank.gov.ua

Монети із серії "Герої Майдану" виготовлені з нейзильберу (сплав міді, нікелю та цинку). Їхній номінал – 5 гривень. Тираж – по 50 тисяч штук кожної монети. Нумізмати та всі охочі зможуть придбати пам’ятні монети з 18 лютого, – повідомляє Національний банк України на своєму сайті.

 

Монета "Революція гідності"

Присвячена громадянській мужності й патріотизму, які виявили громадяни України всіх національностей, прагнучи розвивати та зміцнювати демократичну державу, конституційні засади демократії, права і свободи людини.

 

Монета "Євромайдан"

Присвячена протестним акціям, що відбулися в Україні протягом листопада 2013 року – лютого 2014 року й були наповнені прагненням до змін, європейського напряму розвитку нашої держави.

 

Монета "Небесна сотня"

Присвячена пам`яті героїв, які стали символом гідності, кожен з яких здійснив особистий подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши найцінніше – своє життя за нову відроджену Україну.


Читайте також:
16 Лютого, 2015 20:17
Ярослав да, серьёзными делами нацбанк занимается... сколько будут стоить монеты, это фигня... доллар можно купить по 40грн, вот это важно... на такой девальвации гривни в нацбанке, видимо, даже уборщицы, посудомойки и сторожа нагрелись... за год гривня рухнула в пять раз, а эта дура крашеная монеты выпускает... нумизматы хреновы...
16 Лютого, 2015 20:04
Степанович Ото вже перекупщики наживуться. Касири в банках також свій відсоток отримають. Колекціонери - нумізмати знову будуть змушені купляти монети у бариг. Передбачаю, що одна монета у перекупщиків буде коштувати мінімум 100 гривень.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!