Залізничне сполучення між ЄС та Львовом та чи почався справжній наступ ЗСУ. Підсумки доби

1069 0
Нині 22 червня та 484 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Укрзалізниця

Фото: Укрзалізниця

Ситуація на фронтіЗа даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. За добу понад 40 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 14 ударів по районах зосередження противника та 6 – по його ЗРК. Уражено 3 пункти управління, зенітно-ракетний комплекс, 13 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 станції РЕБ та склад боєприпасів. Також нашими захисниками збито російський ударний вертоліт Мі-24 та 7 розвідувальних БпЛА.

Уночі російська федерація завдала чергового ракетного та авіаційного удару іранськими ударними БпЛА «Shahed» по Україні. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Читайте також: Чи почався справжній наступ ЗСУ. Пояснення. У програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко зазначив, що контрнаступом можна буде назвати прорив у глибину окупованих території хоча б на 30-50 кілометрів. Не є таємницею, що українські і російські резерви, які готувалися до цих подій, не залучені. Отже зараз відбувається перевірка інформації спецслужб і адаптація бойових бригад.

Та: В одній із західних областей ТЦК заборонила лікарням госпіталізувати призовників без погодження. На Івано-Франківщині чоловікам призовного віку припинять надавати медичну допомогу до того моменту, поки вони не принесуть дозвіл із територіального центру комплектації.

Ключові події:

1. У Києві прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактом закупівлі барабанів, овочерізок та сковорідок. Провадження відкрито за фактами можливої розтрати коштів посадовцями Управління освіти Дніпровської райдержадміністрації Києва.

Читайте також: Директора департаменту муніципальної безпеки КМДА відправили під цілодобовий домашній арешт. Посадовця звинувачують в службовій недбалості, що призвело до загибелі людей.

Та: У Києві комунальники намагаються захопити частину території парку «Дикий лівий» для забудови – активісти. Облаштували впритул до берега паркувальний майданчик і гаражі, перекривши містянам доступ до водойми;

2. У МОЗ відреагували на приниження студентів у Львівському медуніверситеті. Створено комісію для надання оцінки ситуації під час розподілу студентів в інтернатуру, до її складу увійдуть представники керівництва МОЗ та відповідних департаментів. Окремим предметом розслідування комісії стане бездіяльність представника МОЗ, який був присутній на засіданні через відеозвʼязок.

На цю ж тему:

3. Сполучення між Львовом і ЄС. Кубраков у Лондоні розповів про плани. Зокрема, з'явиться залізничне сполучення між Львовом та Варшавою, про це міністр інфраструктури повідомив у відповідь Tvoemisto.tv у середу, 21 червня, під час Ukraine Recovery Conference у Лондоні. 

Читайте такожНБУ зобов’язав банки та обмінники приймати зношені банкноти іноземної валюти. У разі порушення регулятор розцінюватиме такі дії не лише як недотримання вимог НБУ, але і як «потенційну ознаку шахрайської діяльності». Також Нацбанк запровадив посилений контроль за банками та обмінниками, на які скаржилися українці через відмову приймати старі чи потерті долари.

Та: У «Дії» можна автоматично закривати ФОП. Як це зробити. Скористатися послугою можуть фізичні особи-підприємці, які мають РНОКПП (Реєстраційний номер облікової картки платника податків) або ж підприємці, які використовують паспортні дані замість картки платника податків;

4. Головний архітектор прокоментував розвиток території вздовж Погулянки у Львові. «Ми плануємо, щоб в конкурсі архітектори і містобудівельники осмислювали саму алею, і вхід до парку Погулянка. Якщо йдеться про розвиток або якесь нове будівництво, то ми збираємо всі наміри ОСББ і власників і аналізуємо, що там можна зробити. Це все буде визначатися в рамках конкурсу», – зазначив у коментарі Tvoemisto.tv Антон Коломойцев.

На цю ж тему: У Шевченківському районі пропонують перепланувати вулиці. Які зміни можуть чекати львів’ян. Проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті» передбачає зміни в дорожньому русі в районі новобудов на вул. Малоголосківській та розвиток мережі маршрутів громадського транспорту, які обслуговують вул. Варшавську та вул. Малоголосківську.

А також: Лісову ділянку у Брюховичах вартістю 12 млн грн повернули у державну власність. Прокурори в суді довели, що частина лісової ділянки була відведена у приватну власність всупереч вимог законодавства;

5. У Києві відшукали поховання гетьмана Петра Сагайдачного, відомості про яке раніше вважалися втраченими. Історики переконані, що могила гетьмана точно знаходиться на території зруйнованого Богоявленського собору.

Під Києвом також прихистили трьох осиротілих косуленят, яких врятували військові.

Читайте також: У Києві почався сезон цвітіння «макаронних дерев». Для катальпи звичним є клімат субтропічних регіонів, але вона чудово себе почуває в Києві.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!