Контролювати і сплачувати штрафи ПДР можна буде в додатку Штраф UA

1324 0
Водії зможуть також бачити мапу міста з розташуванням камер та статистикою зафіксованих ними порушень.
Фото: Peter Fazeka on Pexels

Фото: Peter Fazeka on Pexels

Сервіс Штраф UA розробив нову функцію для водіїв, яка допомагає оперативно відстежувати порушення, зафіксовані камерами. Наразі водії вже можуть контролювати та погашати штрафи ПДР. Такий сервіс вже працює у Львові.

Читайте також: Не алкоголь. Якими є основні причини автотрощ на Львівщині

Крім того, невдовзі водії зможуть бачити у своєму застосунку мапу міста з розташуванням камер та статистикою зафіксованих ними порушень – особистою та загальною. Розробники стверджують, що за допомогою цього можна буде вибирати найбільш безпечний маршрут та змінювати стиль водіння на небезпечних ділянках міста.

Нова функція стане доступною для приватних власників транспортних засобів та компаній з автопарком на початку 2022 року.

Додамо, що за місяць роботи камер  у місті зафіксовано близько 24 тисяч порушень швидкісного режиму на суму близько дев`яти мільйонів грн. 

Читайте також: На дорогах Львова запрацювали ще дві камери автофіксації порушень ПДР

Нагадаємо, що у Львові почали впроваджувати систему автоматичної фото- та відеофіксації  порушень ПДР з серпня. На найбільш аварійно-небезпечних ділянках доріг працює 7 камер, які в автоматичному режимі контролюють перевищення швидкості водіями. За цей період у місті зафіксовано близько 24 тисячі порушень швидкісного режиму зі штрафами на суму приблизно дев`ять млн грн.

Довідка

Штрафи UA - платіжно-інформаційний сервіс для водіїв України, який допомагає контролювати процес перевірки та сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху. За допомогою сервісу в 2020 році було сплачено штрафів на суму понад 52 млн грн. На сьогодні його скачали понад 1,5 млн користувачів.

Застосунок Штрафи UA вийшов на початку вересня 2016 року в рамках інкубаційної програми 1991 Open Data Incubator. Після запуску рішення увійшло до топ-10 безплатних застосунків в рубриці «Фінанси» українського App Store. У вересні 2017 року команда отримала 400 тис грн на розвиток сервісу та впровадження функції безпечного водіння Safety Drives. Це стало можливим завдяки фінансовій підтримці, наданій проектом USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» / ТАРАS, яка реалізується Фондом Євразія в партнерстві з Фондом «Східна Європа» та ГО «Social Boost».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!