Київ

Ще одна парафія на Київщині переходить в ПЦУ

921 0
Прихильники УПЦ МП влаштували ходу протесту під час якої агресивно поводилися та провокували на бійку.
Фото: Юлія Кияшко

Фото: Юлія Кияшко

Село Проців на Бориспільщині ухвалило рішення про розрив з Московською церквою. УПЦ МП влаштовувала провокації місцевим вірянам. Про це написала мешканка Борисполя Юлія Кияшко у Facebook.

3 червня відбулися збори жителів села. Єдиним і головним питанням було перехід церкви УПЦ у ПЦУ.

Спочатку збори планували провести 27 травня. Відповідне звернення направили до голови Процівської територіальної громади. На його ж прохання, збори перенесли на 3 червня.

Щоб не викликати провокацій, зібрання вирішили проводити не біля церкви, а поблизу дитячого садочка. Місце, час та дату події винесли на загал, тож усі охочі могли взяти участь у реєстрації та голосуванні.

За словами жінки, парафіяни УПЦ МП влаштували ходу протесту під час якої агресивно поводилися та провокували на бійку.

«Цивілізовано і правомірно – це не для московських попів. Їм потрібно шоу з ображеними прихожанами. У їхній ході було приблизно 15 жителів нашого села. Решта людей привезені з Київської області. Молодики штовхали і спеціально провокували на бійку. Священника з Процівської церкви у ході не було. Мабуть, йому було б незручно перед прихожанами визнати те, що церква належить МП. Всі звірства, які роблять росіяни з українцями, доводять те, що МП не місце в Україні! Процівська громада прийняла рішення про перехід УПЦ до ПЦУ» – написала Кияшко.

Нагадаємо, у Переяславі «священник» УПЦ МП матом лаявся на громадян.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!