Що діється у Львівському геріатричному пансіонаті та в області скасували ще дві некритичні закупівлі. Підсумки доби

1052 0
Нині 5 листопада та 620 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 12:38, відбій – о 15:08. Відбувся зліт МіГ-31К з аеродромів «Саваслейка» та «Моздок».

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 82 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 3 удари по районах зосередження противника та 1 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ уразили один ворожий артилерійській засіб.

Читайте також: Зеленський відреагував на слова Залужного і висловився щодо перебігу війни в Україні. Президент наголосив, що українці не мають права опустити руки. За його словами, необхідно чекати на F-16 та повернення українських пілотів, які зараз проходять навчання на цих літаках.

Та: «Ситуація не катастрофічна». Данілов прокоментував мобілізацію в Україні. Територіальні центри комплектування та соцпідтримки не припиняли набір людей до армії.

Акцент дня: Право на гідну старість. Що відбувається у Львівському геріатричному пансіонаті. Дехто знайшов собі тут прихисток понад 20 років тому, а дехто опинився через війну нещодавно. Майже всі з 300 підопічних Львівського геріатричного пансіонату є людьми старшого віку, з інвалідністю та одинокі. 70 із них – лежачі й такі, що самі себе обслужити не можуть. Проте є й молодші, працюючі особи, які вважають пансіонат домом. Аби мати змогу перебувати в пансіонаті, старенькі віддають 75% зі своєї пенсії, натомість очікують гідної опіки, догляду й медичного супроводу. А оскільки за час існування Львівського геріатричного пансіонату від підопічних, волонтерів до працівників офісу омбудсмена надходили скарги щодо перебування та умов проживання, Тvoemisto.tv відвідало заклад, поспілкувалося з людьми, які там мешкають, і його новою директоркою.

Ключові події:

1. Сьогодні Київ відвідала президентка Європейської комісії. Подробиці візиту. Посадовиця сказала, що Україна вчить ЄС «справжньому значенню Європи».

Читайте також: У Києві почали демонтаж триметрової радянської зірки на Галицькій площі. Обеліск із зіркою було встановлено у Києві 1982 року;

2. На Львівщині скасували ще дві некритичні закупівлі на понад 12 млн грн. Східницька ТГ скасувала закупівлю на суму 11,5 млн грн із будівництва водопровідних мереж; Червоноградська ТГ – дві закупівлі на суму 1,4 млн грн щодо поточного ремонту внутрішньодворових доріг.

Читайте також: Комісія перевірила процес відбудови на 17 об’єктах Київщини. Обстеження продовжать наступного тижня.

3. За яких умов львів’яни можуть отримати субсидію. Пояснення. В Україні призначають субсидію, якщо витрати на комуналку перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу родини. У Пенсійному фонді України заявили, що на виплату житлових субсидій та пільг за жовтень направили 978,4 млн грн. Житлова субсидія не призначається, зокрема на наступний період, якщо протягом трьох місяців є заборгованість з оплати комунальних послуг чи витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 680 грн.

Читайте також: У Львові затвердили нові локації для зарядки електромобілів. Встановлювати зарядні станції зможуть суб’єкти господарювання, звернувшись до міста з запитом щодо отримання відповідного дозволу.

Та: У Львові спростили процедуру відновлення водійських посвідчень. Українці можуть отримати цю послугу у Паспортному сервісі ДП «Документ».

Також у «Дії» тепер можна сплатити штрафів про адмінпорушення;

4. Як відзначатимуть церковні свята у листопаді та коли розпочнеться Різдвяний піст. Так в останній місяць осені на вірян чекає день вшанування пам’яті архістратига Михаїла, Введення в храм Пресвятої Богородиці та вшанування пам’яті Андрія Первозванного. Дві останні події раніше святкувалися у грудні. Також цьогоріч Різдвяний піст розпочнеться 15 листопада.

Читайте також: Які ліки на Львівщині можна отримати безкоштовно та за яких умов. На початку осені до списку включили шість препаратів морфіну для паліативних пацієнтів та тест-смужки для глюкометрів.

Та: Де у Львові можна здати теплий одяг для потребуючих. Tvoemisto.tv пропонує перелік організацій;

5. Куди поїхати на вихідні зі Львова. Наскельне місто-фортеця Тустань. Фортеця, яка немає аналогів, за способом будівництва у цілому світі, а також одне з семи чудес України – розташована на Львівщині. Ця місцевість настільки красива,що серед її поціновувачів були Іван Франко, Леся Українка, а також Іван Вагилевич.

Читайте також: «Подяка артилеристам і ракетникам». Львівський гурт «Мертвий Півень» представив кліп на нову пісню. Відео. Автором анімації для кліпу став відомий львівський художник Сергій Савченко.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!