«Подяка артилеристам і ракетникам». Львівський гурт «Мертвий півень» представив кліп на нову пісню. Відео

926 0
Автором анімації для кліпу став відомий львівський художник Сергій Савченко.
Фото: Мертвий півень

Фото: Мертвий півень

3 листопада в Україні відзначили День ракетних військ та артилерії. Легендарний львівський гурт Мертвий півень подякував українським бійцям за допомогою пісні «Камаради». 

«Камаради – це подяка українським Артилеристам і Ракетникам, які щодня рятують наші життя у день їхнього професійного свята. Це весела військово-батярська пісня в настрої баварського застілля, де звучить навіть справжній йодль альпійських пастухів», – розповіли учасники гурту, представляючи пісню.

За йодль відповідав учасник іншого львівського гурту Піккардійська терція Андрій Капраль. Також запрошеним гостем став Мар’ян Пиріг, учасник львівського гурту Періг і Батіг, який став співавтором тексту.

Гурт приготував для пісні особливий анімаційний кліп. Автором анімації став відомий львівський художник Сергій Савченко, який намалював для Камарадів більше 1500 малюнків і оживив їх.

Зазначимо, гурт «Мертвий півень» повернувся до концертної діяльності у 2023 році після майже 10-річної перерви і смерті двох ключових учасників гурту – фронтмена Міська Барбари у жовтні 2021 року і засновника гурту і автора пісень Любомира Футорського у лютому 2023 року.

Для довідки

Мертвий півень був заснований у 1989 році. Гурт був активним до 2011 року. Гурт відомий, у першу чергу, піснями на вірші українських поетів: Юрія Андруховича, Віктора Неборака, Олега Лишеги, Юрка Позаяка та багатьох інших. «Ми помрем не в Парижі», «Б’ютіфул Карпати», «Ми так жили немов співали джаз…» – назви цих пісень проспіває майже кожен, хто любить українську музику.

Навесні 2023 року гурт відновив свою діяльність із солістом Юрієм Рокецьким, учасником львівського гурту Green Silence. Перший виступ гурту відбувся в травні 2023 року в рамках спеціального проєкту Сергія Жадана Птах. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!