Політична реклама

Що взяти з собою львів'янину, який йде до війська

1726 0
Заходи часткової мобілізації передбачають призов військовозобов’язаних на військову службу. У багатьох з’являються запитання: а що з собою потрібно взяти людині, яка йде до війська?

До базового набору речей першої необхідності належать ті, які знадобляться не лише під час мобілізації, а й у будь-якій екстремальній ситуації, як от природнє лихо чи техногенна катастрофа, - повідомляє Євромадан у Facebook.

Військові фахівці рекомендують виділити для цього рюкзак об'ємом від 30 і більше літрів,  Покласти до нього необхідний індивідуальний мінімум одягу, предметів гігієни, медикаментів, інструментів, засобів індивідуального захисту та продуктів харчування. 

За словами військовго комісара, полковника Дмитра Оксенюка, в першу чергу людина повинна потурбуватися про документи, що засвідчують її особу. Вони повинні бути «під рукою», аби в разі потреби їх не шукати. Також, рекомендую мати гроші, 300 гривень буде достатньо.

Напоготові повинен бути комплект змінної білизни, нитки та голки. Серед засобів гігієни зазвичай рекомендують мати зубну щітку і зубну пасту, шматок мила, рушник (є такі в упаковці пресовані), туалетний папір, кілька упаковок одноразових серветок, кілька носових хусток, вологі серветки, бритва і манікюрний набір. Всі речі мають бути новими і не використовуються власником у повсякденному житті. 

Запас їжі повинен бути принаймні на добу. Бажано, щоб харчі були з довгим терміном зберігання, і які можна вживати без попередньої обробки. А особливо необхідна питна вода. До прикладу, як джерело живлення і енергії, у військовому середовищі використовуть батончики «Snickers» або «Шок». Сухпай можна поповнити тушонкою, галетами, суп-пакетами, м'ясними та рибними консервами, крекером. 

Усім необхідним військовозобов’язаних забезпечать після прибуття в пункт зустрічі поповнення військових частин, де їх поставлять на усі види забезпечення. 

Військовий експерт, підполковник Федір Капустинський радить прихопити ліхтарик, компас, годинник, засоби зв'язку та інформації. У пригоді стане невеликий радіоприймач з можливістю прийому в FM діапазоні, запасні батарейки, мобільний телефон із зарядним пристроєм.

Можна взяти в'язану шапку і мультитул, каремат, блокнот і олівець. Знадобиться і аптечка першої допомоги. Туди варто покласти бинти, лейкопластир, вату, йод, активоване вугілля, щось жарознижувальне і знеболююче, ліки від діареї й шлункової інфекції. У кишеню кинути сірники (бажано туристичні) чи запальничку. 

І насамкінець, полковник Дмитро Оксенюк і підполковник Федір Капустинський радять мати при собі фото дружини і дітей, аби пам’ятати Захисниками кого ви є.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!