Що робити, якщо вам не прийшло запрошення на вибори, та як знайти себе в Держреєстрі виборців

6288 0
Є два варіанти, як бути, коли ви не отримали вчасно свого запрошення.

Традиційно, запрошення має отримати кожен виборець за 10 днів до початку виборів. Тобто цього року – до 15 жовтня включно. Однак, як пояснює Tvoemisto.tv голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький, часто буває, що запрошення не надходять до своїх власників.

«У містах, здебільшого, двері на кодових замках, люди працюють або ж просто не відкривають. Це проблема, яка повторюється стабільно, від виборів до виборів», – каже він.

Є два варіанти, як бути, коли ви не отримали вчасно свого запрошення. По-перше, можна підійти до виборчої дільниці, де ви попередньо голосували, там є черговий, а також попередній список виборців. На місці можна перевірити свої дані у списку.

Читайте також: Україна після 25 жовтня. Як житимуть громади за новими правилами

Другий варіант – безпечніший. Йдеться про те, щоби зайти на сайт Державного реєстру виборців, де є кабінет виборця (угорі праворуч). Тоді вам запропонують ввести свої ім’я, по батькові, прізвище, дату народження та електронну адресу. Пізніше на вказану пошту прийде смс-повідомлення, яке потрібно внести в пусте поле. Так, адреса вашої виборчої дільниці одразу з'явиться на екрані. Такий же варіант підходить для тих, хто змінив місце проживання.

Нагадаємо, що 25 жовтня в Україні відбудуться чергові вибори у місцеві ради уже за новим законодавством та на новій територіальній основі. Зокрема, вперше мають обирати депутатів та голів ОТГ та районних рад. Детальніше про оновлені умови виборів 2020 в час пандемії читайте за посиланням

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!