Школу-довгобуд на Львівщині планують завершити вже вп’яте за 188 млн гривень

9344 0
На завершення будівництва найняли вже п’ятого підрядника.
Фото: Андрій Годик

Фото: Андрій Годик

Зимноводівська сільрада вп’яте провела тендер на завершення будівництва школи у Суховолі. Цього разу перемогла компанія «Вір-Західбуд», яка закінчить проєкт за 188 млн гривень. Про це повідомляє видання «Наші гроші». 

Відтак в межах цього проєкту до кінця настунпого року планують завершити будівництво школи на 500 учнів, гараж для шкільних автобусів, повітряну лінію 10 кВт, трансформаторну підстанцію, мережі зв’язку, зовнішні мережі каналізації з очисною установкою, водопостачання та теплові мережі, котельню і ВНС пожежогасіння, газопостачання, зробити благоустрій та озеленення території, що включає встановлення малих архітектурних форм та огорожі, замощення та зовнішнє освітлення.

Журналісти видання вказують, що у деяких випадках, згідно з кошторисом, фіксують значні переплати. До прикладу, 4,15 млн грн на теплоізоляційні плити з пінопласту марки ПСБС-35 по 4 700 грн/куб. Торговельна компанія, з цінами якої порівнюють журналісти, пропонує їх різної товщини за гуртовою ціною по 1 685 грн/м³ що на 64% дешевше. Схожа ситуація і з напівкомерційним лінолеумом,  який планують закупити за 678 грн/м², в той час як в «Епіцентрі» ціна варіюється від 355 до 1 078 грн/м². 

Попри вказані переплати, договірна ціна динамічна, а отже замовник може платити за відмінними від кошторисних цінами.  

Згідно з аналітичною платформою YouControl, «Вір-Західбуд» – це львівська будівельна компанія, власником та керівником якої є Ігор Дропа. 

Нагадаємо, що проєкт не є новим, його будівництво триває з 2016 року, а вже до 2019 року більшу частину основної будівлі, провели часткове накриття та встановили вікна. До січня 2022 року кошторисна вартість проєкту становила майже 145 млн гривень, згодом вона зросла до 217 млн грн, а наразі впала до 180 млн грн. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!