Скандал із заробітчанами і нові норми життя після карантину. Підсумки тижня Tvoemisto.tv

1780 0
Короткі підсумки тижня від Tvoemisto.tv.

На календарі вже травень і позаду півтора місяця карантину. А чим відзначився цей тиждень – розкажу далі.

Пом‘якшення карантину прогнозують на 11 травня. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що люди втомилися від карантину, тому уряд проаналізував ситуацію і вирішив почати вихід із нього. Але маски, дезінфектори та соціальна дистанція – тепер наша норма.

Але якщо інфекція загостриться в окремому регіоні, там посилять обмеження – так працює адаптивний карантин. Вже закрили село Давидів, що поблизу Львова. Там підтвердили 20 випадків коронавірусу. На в’їзді до села стоять мобільні блокпости і в нього впускають лише місцевих мешканців.

1 травня у Львові знову запрацювали 25 ринків у Львові. За новими обмеженнями там має бути не більше одного покупця на 10 кв. м, відстань між робочими місцями продавців має бути не меншою, ніж 3 метри і мають встановити захисні екрани. Працівників і відвідувачів пускатимуть на ринок лише у масках чи респіраторах і після обов'язкового вимірювання температури. Також на кожному вході на ринок мають бути антисептики, поверхні повинні дезінфікувати кожні три години.

Організатори «Всеукраїнської школи онлайн» цього тижня особливо відзначилися. Для 11 класу в рамках предмету «Всесвітня історія» мали викладати тему «Агресія Росії проти України у 2014 році. Російсько-українська війна». Однак, на офіційному ютуб-каналі Міносвіти показали ролик про науково-технологічну революцію за участі боксера Олександра Усика. Він окрім своїх титулів раніше прославився неоднозначними висловлюваннями щодо російської агресії та декомунізації. А під час  інтерв‘ю шанувальниці «русского міра» Олені  Бондаренко, він не заперечив, коли назвала окупацію росіянами Криму – внутрішнім конфліктом українців.

Чимало обговорень спричинили проблеми із виїздом українських заробітчан. Як з’ясувалося, формального рішення про заборону виїзду на заробітки немає, але вона діє іншим чином – через дозволи на чартерні рейси. Переговори з країнами, які хочуть залучити українців до сезонних робіт, буде вести віцепрем’єр Вадим Пристайко. За його словами, в уряді хотіли б, щоб ці люди залишилися в Україні і зробили «внесок в економіку країни, наприклад, побудували свої ферми».

І нарешті трохи перемог: сестри Музичук потрапили в десятку найкращих шахісток світу. Пишаємося спортсменками зі Львова.

А на цьому слові – бувайте здорові. Бережіть себе  і дивіться «Твоє місто».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!