Велетенську скульптуру, яка «тримає» Оперний театр, завтра повезуть в Італію

12113 0
Статуя заввишки п’ять з половиною метрів простояла у Львові чотири місяці.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

У суботу, 28 жовтня, заберуть гігантську скульптуру «Містер Арбітріум» та повезуть в Італію. Про це повідомила керівниця управління зовнішніх зв’язків і промоції Львівської міської ради Тетяна Хабібрахманова.

Статуя заввишки п’ять з половиною метрів авторства скульптора Емануеле Джіаннеллі простояла у Львові чотири місяці. Це був безкоштовний подарунок місту від італійських митців, який символізував підтримку України у цей непростий час.

Читайте також: У Львові пояснили, чому гігантська скульптура «тримає» Оперний театр

За ідеєю автора, Містер Арбітріум є фігурою чоловіка, який водночас і штовхає, і тримає. Саме за цю особливість він був обраний нести Україні послання надії, підтримати народ і державу в цей час скорботи та страждання, та відштовхнути війну, даючи простір миру та відбудові.

Нагадаємо, 28 червня, у Львові біля Оперного театру встановили гігантську скульптуру, яка «триматиме» будівлю. За словами заступника директора Львівської національної опери Тараса Курчика, у скульптурі закладено дуалізм –  підтримувати чи штовхати. Її доставили в Україну, щоб підтримати народ у складний час війни та відштовхнути ворога.

Зазначимо, що скульптуру Арбітріума Емануеле Джіаннеллі у 2022 році встановлювали у різних містах Італії біля пам'яток архітектури та сучасних будівель. Де б скульптуру не ставили, спочатку вона викликала чималі дискусії серед мешканців. Але згодом ставала справжнім магнітом серед містян та туристів. 

Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!