Київ

Колектив Національної опери проводить акцію під стінами Мінкульту проти призначення нового директора

930 0
Колектив опери виступає проти втручання МКІП у призначення нового директора без врахування думки колективу.
Національна опера України (Фото: Олександр Шкурдюк)

Національна опера України (Фото: Олександр Шкурдюк)

Профспілковий комітет Національної опери України імені Т. Г. Шевченка проводить акцію під будівлею Міністерства культури та інформаційної політики у Києві  «Наші голоси почув світ – чи почує їх міністр?».

Таким чином колектив опери закликає міністра культури Олександра Ткаченка та закликати його підтримати рішення загальних зборів колективу Національної опери щодо продовження терміну контракту гендиректора – художнього керівника театру Чуприни Петра Яковича.

Протестувальники припускають, що чиновники з Мінкульту, «користуючись війною, хочуть, як то кажуть «під шумок» рейдернути посаду генерального директора Національної опери України».

Організатори акції повідомили, що після приїзду поліції до учасників все ж вийшов представник Мінкульту та забрав листа позицією колективу опери щодо подальшої долі закладу культури.

«Питання життя і смерті – бути Національній опері, чи не бути! Залишиться Національна опера України головною оперною сценою країни, чи втратить усі свої традиції під керівництвом ми навіть не знаємо кого... чиновники Міністерства культури збираються вирішити без урахування думки колективу театру, та ще й без проведення відкритого і прозорого конкурсу на посаду генерального директора-художнього керівника театру... Не дайте рейдерам знищити наш театр!», – наголосила речниця Національної опери Лана Роксі.

Нагадаємо, термін повноважень Петра Чуприни на посаді генерального директора-художнього керівника Оперного театру сплив у березні. Тоді ж загальні збори колективу прийняли рішення звернутись до міністра культури Олександра Ткаченка із пропозицією залишити пана Чуприну виконувачем обов’язків до завершення воєнного стану та проведення конкурсу. 

Як повідомляє пресслужба театру, після цього відбулась зустріч Чуприни з представниками МКІП, які повідомили про подовження повноважень директора на 12 місяців. Проте пізніше з’ясувалось, що повноваження подовжили лише до 5 червня. Після цього МКІП відмовляється від комунікації з театром, запевняє пресслужба. Усе це представники театру розцінюють як бажання МКІП призначити нового директора без врахування думки колективу.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!