Як українка організувала плетіння сіток у Варшаві та нові перепустки на комендантську годину на Львівщині. Підсумки доби

1075 0
Нині 29 жовтня та 613 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Вероніка Грудзинська

Фото: Вероніка Грудзинська

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 10:55, відбій – 12:55. Відбувся зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті:За даними Генштабу (станом на 6:00), за минулу добу відбулося близько 70 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 6 ударів по районах зосередження противника. Уражено ворожий артилерійський засіб. Силами протиповітряної оборони України знищено 3 крилаті ракети наземного базування «Іскандер-К».

Уночі російські окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши 5 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131», усі ворожі дрони було знищено.

Читайте також: На Львівщині діятимуть нові перепустки. Чи зміниться термін комендантської години. «Термін комендантської години не змінюється. Вона надалі діятиме від 00:00 до 5:00 год. Але перепустка дозволяє особі пересуватися територією Львівщини в цей час. Ми вимагатимемо обгрунтування діяльності під час комендантської години».

Та: На Львівщині відкрили ще один реабілітаційний центр для військових. За словами голови Львівської ОВА Максима Козицького, упродовж січня-вересня у цьому медзакладі реабілітаційну допомогу отримали майже три тисячі пацієнтів. Запит продовжує зростати.

Акцент дня: Приходять і поляки. Як українка організувала плетіння сіток у Варшаві. Вероніка Грудзинська приїхала в Польщу заради роботи, але зрозуміла, що хоче допомагати українським військовим. Тому організувала перший у Варшаві центр плетіння маскувальних сіток і тепер залучає нових координаторів, щоби таких центрів ставало більше. Про те, як почалася ця історія, якими є основні виклики та що допомагає киянці підтримувати центр, дізналося Tvoemisto.tv.

Ключові події:

1. Митрополит Львівський Ігор заборонив зйомки кліпів у храмах без дозволу ієрархів. Архиєпископ виголосив заяву після після інциденту із зйомками кліпу львівської співачки Христини Соловій та Сергія Жадана у храмі Святого Андрія.

Читайте також: Стало відомо, коли відбудеться прощання із львівським депутатом Юрієм Ломагою. Чин парастасу відбудеться 29 жовтня о 19:30 у родинному помешканні Юрія Ломаги. Прощання із депутатом відбудеться 30 жовтня о 11:00 в родинному помешканні, а похорон розпочнеться о 12:30 у храмі Святого Йосафата, що на вулиці Замарстинівській, 134А. Юрія Ломагу поховають у родинному гробівці на Личаківському кладовищі;

2. У Києві фіксують падіння дерев через негоду. Є загиблі та травмовані. У Шевченківському районі столиці дерево впало на людину. Медики намагалися реанімувати чоловіка, але від отриманих важких травм чоловік помер.

На цю ж тему: На Київщині понад 88 тисяч родин залишилися без світла. Буревієм пошкоджені 108 ліній 10 кВ, 2 774 трансформаторних підстанції.

Та: Мешканців Львівщини попереджають про підняття рівня води у водоймах області. Причина – добігання паводкової хвилі;

3. Вартість ремонту дороги до кордону із Польщею буде на 22% меншою від початкової ціни. Відремонтована прикордонна дорога стане новим сполучення до пропускних пунктів Нижанковичі – Мальховіце та залізничних станцій Нижанковичі та Хирів, а також розвантажить основні транспортні та пасажирські магістралі Львівщини, які сполучають Україну з Польщею».

Читайте також: У скількох автобусах Львова можна оплатити за проїзд картою. Безготівкова оплата діє на 10 тестових маршрутах. Щодня на ці рейси виходять 67 автобусів, про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» повідомив керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк;

4. У Львові модернізують та перенесуть один із ринків. Для проведення ремонту вулиці Миколайчука планують демонтувати цілий ринок. Наразі напрацьовують рішення, як можна його осучаснити та перемістити на іншу локацію.

Читайте також: Територію «Лазні на УПА» у Львові, що працює понад 40 років, хочуть розширити. Ймовірно, на додатковій земельній ділянці розмістять паркувальний майданчик;

5. У будівлі колишнього товариства «Сокіл» на Львівщині знайшли сецесійні розписи. У місті Бібрка, що на Львівщині, знайшли різночасові шари розписів.

Читайте також: У Львові приберуть велетенську скульптуру, яка «тримає» Оперний театр. Скульптуру «Містер Арбітріум», що стояла біля Оперного театру у Львові повезуть в Італію в понеділок. Частина команди, яка б мала забрати статую, затримується на кордоні, відтак, демонтаж скульптури довелося перенести.

Та: Куди поїхати на вихідні зі Львова. В гості до Пінзеля та королів.

Tvoemisto.tv пропонує торкнутися до духу часу та поблукати вуличками Олеська.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!