США попередили путіна про наслідки застосування ядерної зброї, – Блінкен

749 0
Глава американської дипломатії запевнив у майбутній підтримці України з боку США.
ФОТО: GETTY IMAGES

ФОТО: GETTY IMAGES

Сполучені Штати повідомили про наслідки використання росією ядерної зброї особисто російському президенту володимиру путіну.

Джерело: Європейська правда

«Ми повідомили про це дуже чітко і безпосередньо росіянам, зокрема президенту путіну. Ми занепокоєні», – сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Читайте також: Що відбувається під час ядерного вибуху і як діяти в разі атаки

Він не уточнив, коли і в якій формі путіну сказали про можливі наслідки, які чекатимуть на росію в разі використання нею ядерної зброї. Коментуючи твердження російської сторони про нібито підготовку Україною «брудної бомби», Блінкен назвав це «черговою вигадкою», нагадавши, що рф раніше не раз приписувала іншим дії, які готується вжити сама.

Також глава американської дипломатії запевнив у подальшій підтримці України з боку США, наголосивши, що для Вашингтона та його союзників важливо й необхідно «залишатися з Україною». Побоювання щодо можливого застосування російської ядерної зброї в Україні зросли після того, як москва почала публічно говорити про нібито підготовку Києвом провокації з використанням «брудної бомби». І Україна, й Захід ці звинувачення рішуче відкинули.

Читайте також: Експерт припустив, де росія може тримати ядерну зброю

Зазначимо, на тлі активнішої риторики росії про нібито підготовку Україною провокації з «брудною бомбою» Сполучені Штати не бачать нових ознак підготовки російської сторони до ядерного удару.

Нагадаємо, президент рф путін, імовірно, планує випробування ядерної зброї поблизу України. Для цього він спрямував у напрямку лінії фронту так званий «ядерний потяг».

 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!